Nuffnang Ads

Tuesday, April 01, 2014

90 Days Challenge 2014: Part 1 - The Result

Hello readers... Today is the last day of 90 days challenge - Part 1.

Tanpa membuang masa, let's see the verdict:

catatan paling rendah dalam sejarah 90 days challenge i...

Yes... macam result kat atas, these 3 months adalah catatan paling rendah i pernah catat. Penurunan yang tak sampai sekilo. Berat badan i memang sangat yo-yo. Sat naik sat turun, pastu naik balik, then turun balik. Berkemungkinan besar akibat dari 'tidak consistent' dalam usaha menurunkan berat badan. I akui in January memang x bersungguh. In february, i was recovering from kepenatan dan x sihat. So bulan 3 baru nak start enjin. Namun begitu, physically i can see the changes in my body (i.e kurang sket inches...)

So, way forward... memandangkan berat i semakin susah nak turun, and dok di tahap tu juga, makanya i perlukan lebih banyak aktiviti strength yang menguatkan core badan, disamping aktiviti cardio. Kena lebih berdisiplin menjaga makan. And kena istiqamah. Hopefully I really can do it.

So, as usual...for those yg join this challenge, come and share your progress ya... pls leave the link to ur blog in the comment. Good Luck! :-)

And do check out the progress of our frens yg joi8n this challenge:

Yani (Batik Pink)
Sue (The Suite Life of Sue)
Mizz L (My TTC Story)

8 comments:

  1. ST, progress cabaran 90 hari 2014 Yani boleh rujuk di sini ye...

    http://seindahmimpiku.blogspot.com/2014/04/cabaran-90-hari-2014-keputusan-suku.html

    Tak tahu nak kata suke ke sedih.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. let's take it positively, kita suke.... :-)

      Delete

  2. huwaaaaaaaa...turun naik, turun naik..n naikkk je :(

    http://suebaharuddin.blogspot.com/2014/04/90-days-challenge-season-2-part-1.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan i ni sue...

      Delete
  3. hmmm tatutnyaaa nak diri atas penimbang hukhuhukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...chaiyyok ida!!!

      Delete
  4. sweet tooth chaiyok chaiyok! sy takde link sebab tak buat 90 days challenge. wuwuwuwuuu.. tapi sy buat 365 days challenge aci tak? hehe.. good luck for the next 90 days, dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks zura :-) x pe... nanti end of year bleh share link ;-)

      Delete