Nuffnang Ads

Monday, April 28, 2014

Chillex

U all, penah tak masa bangun pagi2 nak pegi keje, dah siap mandi sumer, sekali rasa...alamak...malasnye nak keje...

penah tak? penah tak?

I rasa cam tu hari ni. ahahahaha... x tau la... may be sebab kena 'bambu' masa board meeting last friday (T-T) so ri ni rasa nak rehat extra sehari. Nak kumpul energy balik, sebab banyak sgt action item nak kena buat lepas ni.

So i decided amik Emergency Leave today and just chillex kat umah.

What happened last Board Meeting? Enough if i said that Board members x puas hati with my papers and had to redo the paper and resubmit. (On my defence, i'm still new to the company, and i learn a lot this time around. The Co Sec siap report to my GM and SM lagik on my 'bad' performance (T-T sampainye hati dia... x kasik can langsung...). Tak pe la... learn from mistake and move on.

X mo ingat pasal keje hari ni... nak chillex and rest. Tomorrow is soon enough to get in working mood.

Till then.

22 comments:

  1. A good decision, kasi tenang-tenang dulu. Kalau paksa pergi jugak mesto mood macam jahanam

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahha...betui la chics... kasik tenang2 dulu...

      Delete
  2. Rehat jek yunk,jgn pk apa2 ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya la kak... dok tido lps zuhur tadik... nak asae baru bangun...huhuhuhu...

      Delete
  3. hhehehehe..klakar pulak rase kalau citer pasal present ke mgmt ni..lps present mesti mcm2 crite..saye kdg2 smpai dah xkisah nak tembak tembak lah... dah mcm bullet proof...hihihi kdg2 mmg lotih yg amat tu mmg otak tgh shutdown kak nina..have a enough restt yaa...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la shidah, nak kena biasakan diri... ni pon tgh positivekan diri... lps kena bambu tu rasa macam worthless sgt... huhuhuh.... mengumpul cas2 positive ni...

      Delete
  4. chillex sweet tooth! hehe. benda dah lepas kan.. good decision on taking EL today. boleh kumpul positive vibes untuk akan datang. for me, hari hari rasa malas nak pergi lab . hahah! anyway, you can do it. anggap je lah bambu bambu tu sebagai penaik semangat. i pernah je kena bambu ngan sv depan student lain rasa cam nak nangis pun ada. but i forgive, and forget.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...zura, memang dah nak nangis dah masa kena bambu tu... kikiki... (i ni hati sayur...masak kejap dah layu!). Dok teringat ingat sbb mcm malu pon ada... huhuhuhu....

      Delete
  5. Ahah!
    Setiap pagi nak g kerja tanya asben "lambat lagi ke hari sabtu?"
    Muahaha.
    Tapi pagi ni asben jawab "takyah tunggu Sabtu, khamis ni cuti!"
    Wey. bes nya rasa kerja 4 ari je mggu ni. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la... 4 hari jek minggu ni...tapi bila busy, cepat sgt masa berlalu kan... x puas dok umah weekend... huhuhuh....

      Delete
  6. ai like statement kekda, khamis is cuti yeayyy ! esok kije ke ST? sambung cuti je laa.. rest lame sikit heehheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah..ada training la ida, kalo tak mau tuang gak...kikikiki :-P

      Delete
  7. i ari2 bangun rasa malas nak g keja. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...kadang rasa gak cenggitu...especially bila ada benda x settle kat opis and rasa susah hati pasal keje x settle tu...

      Delete
  8. Retail therapy.

    Is my solution for all kind of stress. Tak pun gi gunting rambut. Like today. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama x pi gunting rambut (pasal rambut la ni lambat sgt tumbuh balik...dah tua??? hehehehe)

      Delete
  9. hahah..sue penah buat sekali..dh masuk bilik air, tapi raseee malas yaa amat.. msg bos ckp tak shat n sambung tidur..pastu gi klinik, ckp dgn doc, tak shat..dptle MC.. Heaven btul time tu..tapi sekali tu jelah..hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahha... muka i sihat... x pass kalo pi klinik mintak MC ;-P

      Delete
  10. pernah...2 3 kali okey...mls bebeno..terpaksa menghabiskan cuti amek EL...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe...seb baik ada cuti EL kan.. :-)

      Delete
  11. pernah jga rsa mcm ni
    kan nape x bagi chance dlu.. mmm

    smga dipermudahkan k..jgn stress tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. buiasa la...bila dah duk kat atas, kadang lupa cemana susahnye keje org bawah ni... harap2 kita x jadik cam tu la...

      Delete