Nuffnang Ads

Tuesday, November 25, 2014

Life is So Short



Just a short entry....


Staff kat opis buat surprise...


Smalam, genap 35 tahun dilahirkan... Terima kasih mama dan ayah atas segala jasa membesarkan anak mu ini... Terima kasih buat suami yg sentiasa menjadi teman dalam susah dan senang...(TQ for the gift as well abang...Kalo lama lagi dok kat situ mesti lagi banyak ayang 'pau' abang... kikikiki :-P )

Dah 35 tahun...really...life is so short...semoga dengan usia yang masih berbaki ini, Allah akan terus lindungi i dan berikan kekuatan untuk istiqamah dengan perkara yg baik2...amin...

p/s: busy sgt skang ni...blogwalking pon x dan... huhuhu...

Thursday, November 13, 2014

Ya Allah....

Ya Allah....
Kurniakan aku kekuatan dan kesabaran...amin...


A little bit busy with office work. Untuk orang yg di jabatan perakaunan, hujung tahun adalah nightmare. Sebab dah hampir year end account closing... which means a lot of work! Bila dah tutup akaun, of course auditor akan datang to audit the account... so, sebelum ada apa2 audit issue, kena la clean up mana yg patut. And for this company, memang banyak sgt clean up to do.

Kami baru ke lepas kena audit dengan Shareholders. And as expected, memang banyak issue raised for my department (ye la kan...org lain, satu portfolio je... i ni kemain banyak dibagi portfolio suh pegang...Finance la, Procurement la, HR la, Admin la... IT pon bagi kat i suh pegang... mana x banyak audit issue... x sempat pon kadang tu nak tengok...)

Memang masa masuk sini dulu, Finance & Procurement are the first area yang i tackled. Sbb this 2 areas are the backbone of company's control. But, don't expect a miracle la kan in 7 months ni. I did my best.

Tu belum campur ngan preparation untuk shareholders meeting, Board meeting.... and for 2 companies pulak tu....Adeh....

I'm tired. But at the same time i'm so fire up that i can't sleep at night. Dok ingat benda tu x buat lagi, esok nak kena buat benda ni pulak... sometimes i just lay on my bed, and x tau la i tdo pkol berapa... mata pejam, tapi otak dok ligat pikir macam2 hal keje...

Luckily, i like what i'm doing. Hopefully, i can tackle all these, so that finally i can channel my energy for my TTC effort pulak...

Or, didn't someone said 'work will never finish'??? huhuhuhu....

Ya Allah.... permudahkan lah.... Amin...

last saturday night, tetiba terasa nak makan choc moist... siap kek ni pkol 12.30 pm... huhuu... tanda stress ka??? huhuhu...



Wednesday, November 05, 2014

Sengatan Lipan (Part 2) and Low Back Pain

Huhuhu...siap ada part 2 lagi...

Last friday, genap seminggu lepas kena sengat lipan tu, kaki i bengkak balik. And gatal2... x tau nak cakap gatalnya... sedap i garu... tapi alhamdulillah x sakit. cuma gatal... my fren kata may be sebab bisanya x kluar lagi. so bila i berenti ambik ubat, dia naik balik bengkaknya. Sampai hari ahad, x surut2 gak, i pon pi klinik....doc bagi antibiotik n ubat kurangkan bengkak.

Nak jadi cerita, after pi klinik, i pi la beli groceries sikit. Balik umah, masa nak kluarkan barang dari kereta, tetiba belakang i (low back) sakit sangat...ah...sudah... apahal la pulak ni... That nite, i x leh nak duduk, nak bangun pun susah coz sakit sangat belakang i ni... bleh baring je...

so, next day, pi klinik lagi.... and on monday, ni le ubat2 yg i kena telan....

paling banyak kena telan at one time so far
huhuhu...doc cakap i mungkin sprained my low back muscle masa angkat barang2 tu...posture x betul. I MC senin n selasa, hari ni baru masuk opis. Rasa sakit tu dah kurang, cuma rasa mcm lenguh2 je kat area pinggang n punggung. Hopefully by tomorrow it would get better. Actually doc bagi dah referral letter to specialist, tapi tengok la cemana... if by friday still x rasa ok, baru pi jumpa specialist kot...we'll see....

OK, banyak keje ni (tapi bleh lagi nk tulis blog...ceh!). Dua hari tinggal opis, macam2 benda nak kena tengok... adeh....

till then...