Nuffnang Ads

Thursday, November 13, 2014

Ya Allah....

Ya Allah....
Kurniakan aku kekuatan dan kesabaran...amin...


A little bit busy with office work. Untuk orang yg di jabatan perakaunan, hujung tahun adalah nightmare. Sebab dah hampir year end account closing... which means a lot of work! Bila dah tutup akaun, of course auditor akan datang to audit the account... so, sebelum ada apa2 audit issue, kena la clean up mana yg patut. And for this company, memang banyak sgt clean up to do.

Kami baru ke lepas kena audit dengan Shareholders. And as expected, memang banyak issue raised for my department (ye la kan...org lain, satu portfolio je... i ni kemain banyak dibagi portfolio suh pegang...Finance la, Procurement la, HR la, Admin la... IT pon bagi kat i suh pegang... mana x banyak audit issue... x sempat pon kadang tu nak tengok...)

Memang masa masuk sini dulu, Finance & Procurement are the first area yang i tackled. Sbb this 2 areas are the backbone of company's control. But, don't expect a miracle la kan in 7 months ni. I did my best.

Tu belum campur ngan preparation untuk shareholders meeting, Board meeting.... and for 2 companies pulak tu....Adeh....

I'm tired. But at the same time i'm so fire up that i can't sleep at night. Dok ingat benda tu x buat lagi, esok nak kena buat benda ni pulak... sometimes i just lay on my bed, and x tau la i tdo pkol berapa... mata pejam, tapi otak dok ligat pikir macam2 hal keje...

Luckily, i like what i'm doing. Hopefully, i can tackle all these, so that finally i can channel my energy for my TTC effort pulak...

Or, didn't someone said 'work will never finish'??? huhuhuhu....

Ya Allah.... permudahkan lah.... Amin...

last saturday night, tetiba terasa nak makan choc moist... siap kek ni pkol 12.30 pm... huhuu... tanda stress ka??? huhuhu...



20 comments:

  1. Sedapnye chocolate moist dia....hehe...da terliur ni...kalo mengidam da wajib hantar delivery kat rumah ni...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha...i pon tahap mengidam dah tu...sanggup melawan malas nk buat kek tu...

      Delete
  2. Keje mana2 pn x settle.kt sekolah pn sama.dh hujung2 taun mcm2 program pulun buat.perkhemahanlah,sukanlah.mcm2 lagilah.kita org bawahan ni terpaksalah menurut perintah.huhu...By d way...Sedapnya nmpk kek tu ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikkiki...boleh la utk makan sendiri ieda...nk bagi kt org, malu kot... takot x sedap...

      Delete
  3. kak nina mmg sweet tooth eh? nina kalau stress pun suka masak and cari makanan manis. now i feel like eating moist choc cake!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye dik...i mmg suka makan benda manis... hehehe....

      Delete
  4. Pergh...kek moist tu.........terliur tengok! Kalau Yani tak kisah la siap buat kek pukul berapa pun...mmg jamah time2 tu juga....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yani...lps amik gambar memang gelojoh membelasah kek tengah2 malam... huhuhu...

      Delete
  5. hai sweet tooth! saya pernah duduk bahagian account memang serabut kan bila akhir tahun. Tapi serabut2 pun tengok accountant tu buat keja relax je.. sbb dia suka keja dia.. 😄
    Skrg pun saya tengah pantang2 pun makan byk.. tanda2 stress kah? hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka keje sekarang antara yg menyebabkan kurang la sket stress tu... kalo x suka dgn keje ni, mesti tersiksa jiwa raga ku...cewah!!!

      Delete
  6. Helloo...sedapnya kek. Mcm mana dengan diet ST? hihi
    U antara blogger yang hebat I kenal. Selalu positif tau...
    In shaa Allah, semua stress u tu akan berakhir dengan baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Atie...hahaha...diet ke laut :-P
      Amin...cepat2 la abis keje ni kan...

      Delete
  7. me lagi suke bila bz kak..sbb rs diri ni productive..bbanding kalo g keje xde bende nak buat..rs lemau je..n bile balik rumah rs lagi letih bbanding hari2 yg bz.bile hr bz tu energy tu smpai ke rumah..hehe..overcharged kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tu la me... ni kes overcharged la ni sampai x leh tido

      Delete
  8. Semoga dipermudahkan,...tengok kek tu sesuai dengan tajuk entry
    YA ALLAH,,.terliurnya! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... beli je kak, sonang...

      Delete
  9. sedapnya kek tu...nak cikit!
    Hmm faham benar psl situasi kerja tu. Saya ni pun mcm tu juga. Always fire up pasal kerja. Tapi kdg2 kerja macam mana pun ada sahaja yang tak kena. Maklumlah kerja ngan orang kan? But pls enjoy yourself and sesekali clearkan minda tu ye. Take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha...dah abis i makan rina :-P
      Thanks rina, InshaAllah, i'll think yg positive2 je... :-)

      Delete
  10. ida tak pandang hal kerja tu sbb ida pun sama stress HAHHA ida pandang kek je niii.. dapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  11. i bila stress memang diet kelaut... asik nk makan je...huhuu...

    ReplyDelete