Nuffnang Ads

Friday, October 26, 2012

Salam Aidiladha

Selamat Hari raya Aidiladha. Semoga di lebaran ini, sama2Lah kita menginsafi erti pengorbanan itu sendiri...

Agak sibuk kebelakangan ini. Baru menyudahkan roadshow di kawasan Pantai Timur pada hari isnin dan selasa yang lalu. Musim tengkujuh sudah mula muncul... kapal terbang kami delay 2 jam bagi memberi laluan kepada flight malam sebelumnya untuk ke KB. Kami juga hanya boleh mendarat selepas oercubaan kedua pilot berikutan hujan yg sgt lebat. But dispite the bad wheather, alhamdulillah the 3 session in kelantan, terengganu and pahang finished successfully in 2 days.

Back into my office, mula la busy dengan staff performance review di akhir tahun ni. For my department, the discussion on ranking and rating will be done nxt tuesday. And I have 7 performance review write up to be reviwed...adeh... there goes my long weekend...

Anyway, im giving myself today to relax n bersenang lenang... esok n lusa....bermulalah kerja2 nih...

till then... have a blast raya everyone!

Tuesday, October 16, 2012

Roadshow Kuching & Sibu (Part 2)

Waa...penat siot! (lama x guna perkataan nih...dulu zaman belajar2 ada gak la guna...huhuhu...adakah sudah semakin terserlah kelembutan diriku??? hahahhahaha  sila muntah!)

sory... ayat2 di atas adalah bukti yang i am very tired. walaupun pergi naik 'belon' (bak kata org swak) bukannya kena jalan kaki, i tetap penat hokeh... 3 session sehari, plus berkejar-kejaran ke airport (lagi setengah jam flight nak depart i baru sampai airport eh...) Kemudian cuba menghabiskan presentation yang selalunya 2 jam dalam masa sejam jer... (mmg x tercapai pun...banyak plak soklan2 cepu emasnya...).

esok pagi bertolak ke bintulu pulak... flight pepagi... ngantukssszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

Bandar Sibu from my room

Monday, October 15, 2012

Roadshow - Kuching & Sibu Sarawak

Yup....kembali ber roadshow. Last Thursday, Roadshow di Sabah tamat dengan jayanya, dengan session terakhir di Tawau.

Ptg tadik naik flight ke Kuching, and now I'm at the same hotel I stayed when I was in Kuching x berapa lama dulu...

Tomorrow's session - Morning at Kuching Regional Office, then around 10 am at Terminal di Senari. Pastu catch flight to Sibu for session at 3.30 pm.

As usual, x sempat nak berjimba-jimba pun... heheheh....ni pergi atas urusan kerja... jadual pun pack.

Orait... till then.

p/s: baru lepas ber blog walking tadik. Nak meninggal komen kat blog org... tapi 'prove urself is not a robot' tu memunahkan cita2 murniku... nak2 kat hotel nih yang talian tanpa wayarnya mcm mengong skek... terus x jadik komen... err... dear all readers, can u all deactivate menatang yang mintak verification tu... senang skek i nk tinggal komen kat u all punya blog... hehehhehe....

Wednesday, October 10, 2012

Roadshow - Sandakan

This morning, mmg pkol 5 i woke up. Punya la ngantuks... siap2mandi n kemas2 semua, around 6 dah chk out n menuju ke airport. In 15 Minutes, we arrived at airport. Masa nk batar cab, pak cik tu kara "empat lima". Aku hulur rm 5 and he looked back at me with muka terpinga-pinga. Just then baru aku realised rupanya "empat ploh lima hengget yer"... Hahaha... sorry pak cik, i thought coz it was 15 min rides so murah la kot... hampeh betui diri sendiri nih. So just bayar lak cik tu.

Today's trip would be frm KK to Sandakan. And in the evening, from Sandakan to Tawau. Masa chk in tetiba tgk tag luggage aku 'Sandakan - Tawau'. Cuak dah... Encik jaga counter nih x perasan ke aku ni nk pi sandakan, ptg kang baru nk ke tawau. Nanti, beg sampai dulu dari orgnya... Blum smpt nk tegur, dia pun realised... selamat...


Gambar kt atas nih masa dah landing kt sandakan... aku curik2 amik guna tab... ni budak degil. Suruh off electronic device buat x tau jer.... ampun en pilot!

Session at Sandakan went well... a lot of QnA. Really hope they understand what we talked about. Since flight to tawau petang, after lunch, dok la kami kt opis teriminal ni sambil buat keje (chk n jwb email je pun...).  Then we off to Tawau pulak.

This time around, kami naik Mas Wings. First time. Tu yg jakun skek tu. My seat 9c. My staff's seat 9a. Dok wonder, apsal la x dpt seat sebelah2...chk in sama...ramai org ke.... rupanya untuk mas wings seat b and e tak wujud ya... coz seat dia 2 kiri and 2 row kanan. tengah2 laluan. mcm besar bas bas pun ada gak ruangan dalam pesawat ATR nih. So seat kami mmg sebelah menyebelah la ni..

Cuma bg aku, mcm pening sikit naik ATR ni. Mcm nk mabuk udara pun ada. Coz skalik pilot tu kasik corner plane tu, mmg terasa sgt pergerakn kpl tbg tu. But one thing that im impressed is the safety briefing. Canggih tu pakai video. Even mas pun masih peramugari yg demo. The video was very entertaining yet at the same time very informative. I like how they joke about take off high heels, 'walaupun kami tahu kasut anda mahal' tapi demi keselamatan... And something like 'Kami tahu anda sayangkan talipon bimbit anda, tetapi semasa take off dan landing anda perlu switch it off'. It was spoken gently n x annoying langsung. Kelakar pun ada juga... but to me, it is something different la... (ala...baru 3jenis airlines je pun aku pernah naik...nk compare pun tiga jenis tu je la... huhuhuhu)

So tonite we all stay at one hotel ni kt tawau. Rerupanya Sultanah Johor pun ada stay kt hotel ni smpai weekend ni. padan la ada carpet merah bagai... (mula nk perasan retis jln atas carpet merah tu... muahahaha) .

Ok, tomorrow sesi briefing terakhir. Lps tu bleh balik umah...yey! Can't wait!


Tuesday, October 09, 2012

Roadshow - Kota Kinabalu

Overnite di KK. After session ptg tadi, mmg rasa penat sgt. Tambahan lk hujan lebat ptg tadik. Terkena hujan skek masa nk ke kereta. Ni pun dh rasa pening...

Tomorrow morning kena gerak awal ke airport. Flight scheduled pkol 7 pg, so pkol 6 dah kena chk in. Aiyyooo.... pkol 5 pg dh kena bangun nih....

Tomorrow, session at Sandakan and in the evening, im off to Tawau for the final session. Yippie..... lepas tu bleh balik ke pangkuan en somi yg terchenta.... hahahhahaha.... miss u abg!

ntah cite apa tah ni....zzzzzzzxx

Roadshow -Labuan

Hahaha.... mcm retis la pulak ber road show bagai nih.... im here in labuan. Ada presentation for terminal yg kat labuan nih. pptghari off to kk pulak for session at terminal kat situ pulak. Urusan kerja...bukan nk bersukaria pun....

Kejadian yg x diingini.... i left my hard disc kt umah. All my presentation material dlm tu... huwaaaa.... nk nangis rasa smalm. Lucky me dpt contact staff kt ipoh yg ada copy my presentation (last week roadshow kt ipoh, dia minta a copy). Dia dh email i pun... lega...

ok, gtg... nnti i update lg.

my breakfast...

Tuesday, October 02, 2012

I cant smell a thing!

As expected... hari ni demam sikit and hingusan bertambah banyak mengiringi batuk2 yg masih x baik sejak 3 minggu lalu....

Already went to doc yesterday....so ari nih mmg resting je la. Ubat batuk lak jenis yg ngantuk punya.... mmg tido je sepanjang hari nih.

Mmg dah lama saya batuk... tapi bukan yg berkahak. kering je....pedih tekak. And batuk ni jenis yg dalam.... sakit belakang dan perut saya bila batuk. And i must admit, adakala sampai terkucil skek disebabkn batuk nih.... huhuhuhuu..... sungguh memalukan! Last friday nampak gaya mcm dah nak elok. tapi sunday tu makin kerap pulak batuknya... and monday morning, start la blockage to my nose. Today, i cant smell a thing.... masa mandi tadi, puas try cium bau sabun.... x bau langsung... no wonder selera makan saya merudum...

Actually dah agak hari nih mesti demam. Sebab petang semalam tulang2 badan ni dah start sakit2... doc said batuk i lama may be caused by allergy... could be jugak coz hari ahad tu saya mengemas rumah and may b sbb habuk2. Tambah dengan cuaca yg agak berjerubu.... So doc bagi saya ubat allergy, ubat selsema, ubat batuk n antibiotik.

Mmg seronok rest kat rumah. Just thinking about the amount of work at office made me cringe. Lately, don't have energatic feeling whenever im thinking about work. Dah bosan kah aku dgn kerja sekarang? Ntah laa.....

Tonite, just want to rest more and stop thinking about tomorrow... coz tomorrow it would be a normal routine... wake up, go to work, get home. The only part that made it bearable is because i know, my hubby is with me along the way....

I am tired.

Monday, October 01, 2012

Kuching 2 (Entry Basi)

Sorry...this was supposed to be uploaded last week... x sompek la...

First day in Kuching, we were brought to eat laksa sarawak for breakfast. This is a special place... why?
The restaurant was featured in JJCM and visited by various artists

The restaurant name is 'Tnot Laksa'. The laksa was so delicious, i ate two bowls.... huhuhuhu. And judging by the number of cars parked outside the restaurant, i think many would agree with me.

My first bowl


After breakfast, we went straight to the meeting venue, our regional office. The first day meeting went well, if not a bit dry. We discussed about governance topic for the whole day. Lunch was served inside the meeting room. We were served with some sarawak delacacies like umai and chicken cooked in bamboo. X sempat amik gambar lunch... After lunch rest, the session resumed.

In the evening the bus took us to buy some sarawak famous kuih lapis. We were dropped at Dayang Salha Kuih Lapis. And i bought a few for families at home. The best thing is, the seller here already familiar with tourist requirement. My kiuh lapis was nicely packed in a box that made it easier to take it as hand luggage in the aeroplane.

Once we back at the hotel, we went to our dinner place, just accross the hotel. I cant remember what the place name was. But the food was superb! At least for a seafood lover like me.

Before....

The pic above was some of the food in the menu. Yet to come at that time was fried soft crab, steamed fish, durians, crab soup and some more that I can't recall... But Im sure i ate it all (merasa la konon...padahal melantak!)

After...Burrppp....alhamdulillah....
 The next day, I still feel full from last nite dinner. I just took light breakfast at the hotel. Then we took our bus to the regional office to resume the session. On the second day, I have presented my paper and alhamdulillah, everything went well, except for some coughing here and there.... (batuk dah 3 minggu nih...).

In the afternoon, we went to seafood restaurant for lunch. As usual, mmg superb la...Dah x concentrate pun sbb excited nak balik umah n see my hubby (huhuhuhu...sila tercekik! mcm setahun x jumpa). But still sempat singgah pasar (x ingat nama) beli ikan terubuk masin. RM 20 for 7 terubuks...yang sizenya kalau makan 2 org, sangat la terlebih2... worth it or not? I don't care sbb nak cepat2 pi airport and check in.

Alhamdulillah, flight back to KL was uneventful (except for one "artis" yg dok belakang aku- asik la dia dok bergendang2 kat tray dia which was attached kat belakang sit aku. Kot ya pun boring, be considerate la sikit... takkan x perasan kerusi aku pun bergoyang sama...seriously.... nanti org kata jakun marah pulak...). Other than that, I was so happy to get back home.... Home sweet home....