Nuffnang Ads

Tuesday, October 02, 2012

I cant smell a thing!

As expected... hari ni demam sikit and hingusan bertambah banyak mengiringi batuk2 yg masih x baik sejak 3 minggu lalu....

Already went to doc yesterday....so ari nih mmg resting je la. Ubat batuk lak jenis yg ngantuk punya.... mmg tido je sepanjang hari nih.

Mmg dah lama saya batuk... tapi bukan yg berkahak. kering je....pedih tekak. And batuk ni jenis yg dalam.... sakit belakang dan perut saya bila batuk. And i must admit, adakala sampai terkucil skek disebabkn batuk nih.... huhuhuhuu..... sungguh memalukan! Last friday nampak gaya mcm dah nak elok. tapi sunday tu makin kerap pulak batuknya... and monday morning, start la blockage to my nose. Today, i cant smell a thing.... masa mandi tadi, puas try cium bau sabun.... x bau langsung... no wonder selera makan saya merudum...

Actually dah agak hari nih mesti demam. Sebab petang semalam tulang2 badan ni dah start sakit2... doc said batuk i lama may be caused by allergy... could be jugak coz hari ahad tu saya mengemas rumah and may b sbb habuk2. Tambah dengan cuaca yg agak berjerubu.... So doc bagi saya ubat allergy, ubat selsema, ubat batuk n antibiotik.

Mmg seronok rest kat rumah. Just thinking about the amount of work at office made me cringe. Lately, don't have energatic feeling whenever im thinking about work. Dah bosan kah aku dgn kerja sekarang? Ntah laa.....

Tonite, just want to rest more and stop thinking about tomorrow... coz tomorrow it would be a normal routine... wake up, go to work, get home. The only part that made it bearable is because i know, my hubby is with me along the way....

I am tired.

6 comments:

  1. Syafakillah..
    get well soon ;)

    ReplyDelete
  2. Dear, try gargle dengan air suam + garam untuk batuk dan tekak.

    Take care.

    ReplyDelete
  3. TQ jie-r, putries
    Mrs ARK, will try :-)

    ReplyDelete
  4. Tq FH... Getting better already 😊

    ReplyDelete