Nuffnang Ads

Saturday, March 29, 2014

Takziah, Al Fatihah

Dapat msg from Yani a.k.a Batik Pink (Blog Seindah Mimpiku) yang ibunya sudah kembali ke Rahmatullah pukul 5.18 petang tadi. Harap kawan2 sudi sedekahkan alFatihah buat ibu Yani.

Semoga arwah ibu Yani ditempatkn dikalangan org yg beriman... Amin.

Al-Fatihah...

Friday, March 28, 2014

The scale is not moving...

This is something that i found very beneficial for me. My weight has in in plateau for almost 2 weeks. Bila dah makin kurang berat badan, makin susah nak turun. Kena terus berdisiplin and jaga pemakanan. Kalau ikut article ni, may be I'm trying to loose vanity pound (BMI dah normal range - but dok dekat dgn border overweight, fat percentage pun seems in normal range). Nampak gayanya, kena makan lagi banyak, instead of cutting my calories. And at the same time, kena exercise lebih juga. I'll try the 3 day variation eating rule and let's see what happend.

Keep on reading this article... it might benefit u :-)

p/s: 3 hari lagi nak timbang!!!!

Source: http://www.jillianmichaels.com


Break Through Any Weight-Loss Plateau

Your new diet and fitness routine had you dropping pounds and looking and feeling good - until it suddenly just stopped. What to do now? Jillian sounds off on the "myth" of the weight-loss plateau and shares her strategies to get the scale moving in the right direction again!
So, you think you've hit a "plateau"? I'll come back to that word, but first of all, do not get discouraged. Having a stretch where your weight loss slows to nothing is a natural phenomenon. You’re consuming fewer calories than you used to, so your metabolism has slowed down to conserve them. Keep in mind that, as long as you stick with your workouts and healthy eating, you’ll typically start losing weight again after about three weeks. It’s also important to remember that while you may not be losing weight, you should be experiencing positive changes to your body like a smaller waist, more toned stomach, stronger arms and more. If you don’t want to wait for the plateau to end on its own, there are things you need to ask yourself if you want to jump start your losing streak.
Question #1: Are You Keeping Track of Your Daily Calories?
Truth be told, I mostly think of plateaus as a myth. My philosophy on weight-loss plateaus is that someone claiming to have hit one isn’t paying enough attention to detail. When you first start a diet and fitness program, you make drastic changes — maybe you gave up soda, started counting points, whatever — your body responded to that and you lost weight fast. To continue to lose weight, you’ll need to create a consistent calorie deficit, which means you’ll need to start paying attention to what really matters — how many calories you’re consuming and how many you’re burning. The only way to track this accurately is to count calories at every single meal. I know that it can be time-consuming and tedious, but this has been proven again and again by researchers. A study in the American Journal of Preventive Medicine showed that the more regularly a dieter kept a food log, the more weight they lost. That’s another reason why I don’t want to hear that you’ve plateaued if you aren’t keeping detailed logs. Try using a BodyMedia Armband or another kind of personal body monitors that can help you track how many calories you're burning in a day — plus some of these monitors have apps that will help you log and track all of the calories you're consuming in a day. It will help you realize how many calories you burn on a day-to-day basis.
Question #2: Are You Trying to Lose Vanity Pounds?
If you’re only trying to lose five, 10, or 15 pounds, you’re in a different place than someone who wants to drop triple digits. You’re not obese, you just want to look better — and this is what I refer to as vanity pounds. The human body doesn’t want to be carrying around excess weight, so it will respond to diet and exercise When you have a smaller amount of weight to lose, your body is already healthy, which makes it tougher to lose weight. What people in this situation often do is cut more calories or increase their time at the gym, but this method will not work. All that does is slow your metabolism down and send your body into starvation mode. The best quick fix is to give your body a little more food so it feels secure. Varying your calorie intake is my best advice for keeping your body from plateauing. For the next three days, vary your calorie intake between 1,800 and 2,400 calories. I know this may sound crazy, but trust me — I know what I'm doing. After three days, drop back down to your usual calorie allowance. Remember, never allow your daily calorie allowance to fall below 1,200 if you are a woman and 1,500 if you are a man. Falling below these daily allowances can do real damage to your metabolism and result in excessive loss of lean muscle tissue.
Question #3: Do You Need to Change Up Your Workout?
If you’re overweight (not trying to lose vanity pounds), tracking calories in and out every day, and still not shedding any weight, here’s what you need to do: Switch up your workout. You might not realize this, but your body will adapt to any type of exercise. The first time you go run a mile, it is probably going to be rough. But by the 40th time you run a mile, it’s a lot easier, right? As you get used to a type of exercise, it becomes less challenging and, as a result, less effective. That’s why it’s so important to mix it up. Alternate the amount of weight you lift — go heavy one week with fewer reps and lighter the next with more reps. Change the type of exercise you do for each muscle. One week, do push-ups, then chest flies, then chest presses. They all work the same part of your body, but in very different ways.
Question #4: Do You Have a Hormone Imbalance?
If you’ve followed my advice up until now and nothing still has worked, there’s one last thing that might be causing your plateau: a hormone imbalance. A thyroid disorder, insulin resistance, polycystic ovary syndrome — they could all be making your body hold onto pounds. Don’t immediately assume this is the problem, but if you have truly tried everything else, it might be worth going to an endocrinologist and exploring this issue with a medical professional who can evaluate you personally.

Tuesday, March 25, 2014

#MH370: Closure

Closure = psychological terms that describe an individual's desire for a firm answer to a question and an aversion toward ambiguity. The term "need" denotes a motivated tendency to seek out information (sumber wiki).

Adat manusia, siapa yang suka tertanya-tanya... semua persoalan, mahukan jawapan. Sukar untuk menerima sesuatu tanpa ada jawapan yang muktamad.

Like us TTCian... we try all our effort just to know what is wrong with us that we can't conceive a baby yet? Pi jumpa doctor, pi berurut, berubat cara kampung/alternative. Just so that we got an answer what is wrong with us and what can we do about it.

Some got their answers, and some not. I always be thankful that at least I know my problem. Besides it's not our rezeki yet, at least i know how to overcome it. I have my path to choose and see my way in overcoming this. At least, I have my hope that one day I would have a baby.

That is why, i can't imagine how the family members of MH 370 passengers and crew would feel when PM announced that the flight ended in Indian Ocean. All hope was crushed with the news. I'm not in their shoes. So I can't say I know the feeling. But I do understand how it feels when your hope was crushed. At that moment, u have nothing, but faith.

Let us have faith in Allah, that this tragedy happened for a reason. Let us have faith that 'ada hikmah' behind this tragic incident. Let us pray that Allah would help us to recover the black box and the plane, so that the family members of MH 370 would have closure and answers to what really happened that night.

And let us not forget to pray for the safety of the people who involved in the SAR misson. Amin....

Friday, March 21, 2014

Post Card from Hong Kong

Actually ini entry yg suppose i upkan lama dulu... hehehhe... remember entry yg i dapat surat from my fren dulu? This time around, i dapat postcard pulak :-)

cantik tak postcard ni???
My friend is so sweet :-) ingat jugak dia kat i... this post card was posted while she was in Hong Kong.

TQ for such a sweet gesture Adah!
Well...I think this is the first time ever i dapat postcard from a friend. OK. I can write this off from my bucket list. Received a postcard from a friend, check! Hehehehe.

So... tell me... when was the last time u receive postcard from a friend???

Thursday, March 20, 2014

I Malu!

On the way balik rumah petang semalam, sambil drive, sambil dengar perkongsian pengalaman di IKIM mengenai penghijrahan saudara baru memeluk agama islam. Rasa sebak dan takjub dengan perubahan mereka. Sehinggalah saudara baru tu berkata yang dia masih mendalami ilmu mengenai islam, sebab tuntutan menuntut ilmu tu sehinggalah kita mati.

Dush!!Dush!! Rasa macam tumbukan ke muka sendiri. Saudara baru tu, baru 5 tahun memeluk Islam. Tapi i dapat rasakan yang passion/keinginan dia untuk mendalami agama yg indah ini, lebih mendalam dari i yang dah 35 tahun dilahirkan dan hidup sebagai seorang islam. Terus i rasa malu dengan diri sendiri....

Ya Allah, berikan kekuatan untuk ku memperbaiki diri ini, kurniakan hidayah dan petunjuk Mu, dan janganlah Kau tarik nikmat iman dan islam dari diri ini ya Allah... Amin...

Pastu, kawan i fwd video dalam wassap. Rasa seronok tengok cara Wardina mendidik anak2 nya dan cara dia membudayakan al-Quran dalam keluarganya...


Isyk....banyak sungguh yang nak diperbaiki diri ini... moh kita take it step by step... bukan quantity yg dipentingkan, tetapi quality dan istiqamah.... Moga Allah membantuku...Amin...

Monday, March 17, 2014

Jillian: I'm still alive!

Ahahahha... yes..I'm still alive. Ever since  started buat Jillian's level 1 exercise last week, i thought it would be the last time i buat exercise tu. But tah cemana, i stick to it sampai last saturday (eleh...3 hari je pun...kecoh!!!). And am getting better everytime. Seronoknya!!!!!

And alhamdulillah, sepanjang last week, i x miss pun senaman (errr..except semalam...tapi ok la kan..rehat sehari). Today pon, despite duk kat hotel (ada meeting 2 hari) i sempat lagi berpower walk kat bilik hotel. heheheh...hopefully i'll keep on this happy mood nak exercise.

Tomorrow, hopefully meeting abis awal... bleh la buat Jillian's exercise lagi utk kuatkan core badan and sambung dgn power walk for cardio plak.

Till then :-)

p/s: tinggal 2 minggu lebih kurang utk final weighing of 90 days Challenge Part 1. You all yg join this challenge dah ready ka? heheheheh....

Friday, March 14, 2014

Kisah Tok Guru Dengan Anak Muda : Pengajaran yg patut kita ambil...

Salam Saiyyidul Ayyam, Jumaat yg penuh barakah....

Entry yang sgt menarik dari seorang yg saya ikuti penulisannya.... mari kita renung2 kan...



KISAH TOK GURU DENGAN BUDAK MUDA

Pengerusi Masjid, semasa mempengerusikan sesi telah berkongsi cerita menarik.

Katanya ada seorang budak muda mahu mengaji dengan seorang Tok Guru. Tok Guru itu mengajak budak berkenaan berjalan-jalan dengannya.

Semasa lalu di ladang anggur, Tok Guru itu bertanya, “buah apa tu?”

Kata budak muda, “buang anggur.”

Tok Guru berkenaan bertanya lagi, “tuan dia bolehkah makan buah anggur tersebut?”

Budak muda menjawab, “tentulah boleh. Jika tidak, masakan dia tanam pokok anggur tiu”

Kemudian mereka melintasi keramaian yang sedang menguruskan kematian. Tok Guru bertanya, “ada apa itu?”

Budak muda itu menjawab, “ada kematian”.

Tok Guru berkenaan menyoal, “mayat tu hidup atau mati?”

Dengan perasaan jengkel terhadap soalan mengarut ‘orang tua’ ini, budak muda tersebut menjawab, “tentulah dia sudah mati!”

Kata Tok Guru berkenaan, “baliklah. Pergilah belajar dengan orang lain. Aku tidak boleh mengajar kamu. Kamu tidak boleh belajar dengan aku!”

Budak muda itu terkejut.

Mengapakah reaksi Tok Guru berkenaan begitu?

Kata Tok Guru, “apakah engkau ingat aku bodoh bertanyakan engkau tentang anggur itu? Yang aku maksudkan, adakah peladang anggur itu pernah meminjam wang untuk membuka ladang, adakah dia sudah membayar hutang, membayar zakat? Jika dia belum menyelesaikan semua itu, dia tidak boleh makan anggur tersebut”

Katanya lagi, “apakah engkau ingat aku ini bodoh, bertanyakan mayat itu hidup atau mati? Maksudku, jika mayat itu ada anak soleh, mayat itu akan hidup kerana amal yang ditinggalkannya, melalui anaknya yang soleh itu”

Sesungguhnya…

Apabila engkau hai anak muda, ada jawapan untuk semua soalan, engkau tidak cukup syarat untuk menjadi penuntut ilmu. Engkau tidak cukup telinga, untuk mendengar sebelum berkata. Tanda dunia ini dibelenggu kebodohan, apabila hidup kita dibingitkan oleh pendapat dan komen semua orang dalam semua perkara.

Bawa-bawalah diam.

Banyak-banyakkan berfikir, berzikir, membaca dan memahami.

You can read full entry here: Hasrizal @ www.saifulislam.com.

Thursday, March 13, 2014

Breathless Thursday : Jillian is killing me!!!

And it was not even workout yg susah pon... Sah la... i tak fit langsung!!! (mode: mengah baru lepas 1 hr workout).



And to do this for 30 days???? Hahahahahah (gelak dan nangis....huhuhuhu).
Good Luck to myself ;-P

note to myself: Started with Jillian's workout sampai abis, then sambung Power Walk Leslie Sansone. Tapi larat 1 mile jek sebab dah pancit dibuat si Jillian ni.... X pe...esok cuba lagik...

Wednesday, March 12, 2014

BZ Week - Nothing Important...

Okey...minggu yang busy. Ada entry yg i dok peram. Tak sempat edit and publish lagik. Please bear with me ye...

Seminggu ni sibuk dgn GST Workshop. Kena review semua submission Business Line. Persediaan company i nak menghadapi GST yg bakal di impose on 2015. Banyak gak tengok impact nye kat company i ni... Tapi keje setakat komen submission org, memang best. Cuba sendiri yang kena fill in the template ye...nangis tau! So, komen secara berhemah je la...

Lagipun, i won't be long kat position skang... Di transfer ke position lain yg lebih dekat dgn umah (yey!). Tapi keje is keje...kena buat sehabis baik :-)

OK, esok n lusa workshop lagi (since monday ri tu). Pastu next week ada meeting 2 hari. 7 hari out of office, mailbox pon nak penuh dah! Seb baik ada teknologi canggih like e-mail, online portal and application SignNow... x le sangkut keje anak2 sebab boss lama x masuk opis.... huhuhuhu...

Till then... Shall write something yg useful once I dah kurang bz...

p/s: How i wish PC about the missing flight tu done by one source/ one spoke person... Ramai2 cakap, info macam2 n bercanggah plak tu.... (sigh)....malu jek ngan org luar...nampak sgt kelam kabut. And also harapnya Pak Menteri tak le cepat sgt nak melompat salahkan org tu salahkan pekerja ni... pls check your facts... before saying anything... Apa pun, teruskan berdoa lps solat and jom kita buat solat hajat, smg Allah permudahkan usaha pencarian ni...Amin...


Saturday, March 08, 2014

MAS MH370 : Let's pray for them.

A lot of speculations going around on the missing plane. Let's pray for their safety and let's hope the rescue team would find them soon. Ameen....


Thursday, March 06, 2014

Misteri Guli

Last sunday, 9 pm.
I baru lepas solat Isya. On the way nak turun bawah for dinner.
From my room i heard bunyi like org lepaskan guli ke lantai.... a few times. I cari arah bunyi, and it was from the family hall kat tingkat atas. I went there, and bunyi tu masih kedengaran. Since area hall tu attached with area hall of my neighbour, I assume anak jiran my neighbour la kot yg main guli.

Next monday, 10 pm.
I tengah tgk TV with hubby. And we heard the sound again. Its not like someone play with guli tau... u all kalo main guli, sure u tangkap balik kan (ala2 main batu seremban). But this sounds very much like guli jatuh and tak de sapa2 ambik until la guli tu dah drop a few times. Like org lepaskan guli ke lantai and biarkan. I asked my hubby to check. And like me, he assumed anak jiran sebelah yg main.

Next Day, kat opis. I citer kat my fren and she said itu tanda ada gangguan jin. So i refer to pawang Google, and ada banyak cerita2 yg mengaikan bunyi guli dgn gangguan jin. OMG!!!!!! I ni x le penakut sangat. But this really scares me. Terus i wassap my hubby, minta dia pasang ayat2 manzil and surah al-Baqarah. But that night (Tuesday night) i susah nak tido. I feel like somebody is watching me. Haih....takottttt.....

So the next day, kitorang pasang lagi ayat manzil and surah al-baqarah. And last nite, i slept peacefully (tapi rasa takut tu ada lagi la...cuma sikit2 je... hehehehe)...

And alhamdulillah, for the past 2 nights dah tak dengar bunyi tu. Adakah benar anak jiran i yg main guli tu? (I malas nk tanya jiran tu... takut dia jawab TAK, anak dia tak main guli malam2 hari sekolah. huhuuhuu). Or... ini adalah kejadian yang 'misteri nusantara'? Wallahu a'lam.

Cuma i pohon Allah lindungi kami sekeluarga dari gangguan makhluk Nya yang nyata atau pun tidak....Amin...

p/s: Have u all experience this kind of misteri nusantara punya kejadian? What did u do?

Sunday, March 02, 2014

90 Days Challenge 2014: Part 1 - The Result

Hello readers....

How r u today? Bagaimana perjalanan cabaran 90 hari u all?OK tak?

Memula, i nak minta maaf, sebab summary of my progress for Jan 2014 i tak buat. I balik umrah pon dah masuk bulan 2... so alang2, biar sekali la buat summary ujung bulan 2 ni...

So...here we go...

sikit je turun... :-(
Uhuhuhhu...sket je ni turun.... but better la dari naik kan?? Actually, what i can say for Jan and Feb ni, my weight ni kind of yoyo... i balik umrah, my weight turun 1.5 kg. But then lepas tu, fasa recovery dari demam and penat...so i x exercise pon... makan pon bedal je.... so, berat i naik balik. Dalam minggu terakhir february, baru la i start exercise. Tu pun bercinta nak mula balik... dah lama tinggal, badan jadi lemau...

OK.... Resolusi and way forward for March : I tak leh biarkan ini berterusan... kalo tak, sia-sia la i turunkan, tapi naik balik.

First step: kena jaga semula portion makanan. And minum banyak air... this is important! Sebab 70% yg menyumbang naik berat badan ialah habit pemakanan... Jaga portion...jaga portion...jaga portion....

Second: start exercise semula... just 30 minutes sebagai permulaan. sekurang-kurang 3 kali seminggu. OK...yang ni memang kena hambat diri sendiri supaya berdisiplin.

Yes!!!! I can do it!!!!! Meh kita sambung balik misi penurunan berat badan! Good Luck diri sendiri! Hehehehhe....

Now....buat kawan2 yg join 90 days challenge, how is your progress? Please leave your comment down here. And if u buat special entry on this, pls do leave ur link as well. Hopefully ur progress is better than mine :-) Jom teruskan usaha kita untuk hidup sihat :-)