Nuffnang Ads

Sunday, December 25, 2011

Logik tak?

Logik tak kalau menangis tengok cerita 'Hachiko'? Korang pernah tengok cerita tu? To me it was a great story about loyalty, trust and believe. Hachiko never gets tired of waiting his master at the train station, for 9 years... padahal his owner dah lama mati sbb heart attack. Memang touching la cerita tu.... so, memang logik la kan aku yang cememeh ni nangis... sedih woooo.....

Korang pernah tengok reality program Masterchef Junior Australia 2? I luv watching cooking show eventhough aku ni x ler terer sgt masak... berangan je la nk jd tukang masak yang hebat... hehehe.... Nama pun rancangan memasak kan.... bukan ada adegan sedih menyayat hati pun... tapi tah cam ner.... bleh aku nangis eh tgk rancangan ni... Tetiba sgt la sedihnya tgk budak ni x dpt menyiapkan masakannya sebab oven dia x di turn on. Hanya disedarinya apabila masa hampir tamat. Yang tambah laju mengalir air mata sbb the chef tu janji akan rasa makanan budak tu selepas tamat rancangan tu.... huwaaa..... so sweet...sedih sbb kesian kt budak tu...beriya dia memasak.....

So logik tak aku nangis tgk cerita memasak ni??

Hmmm... I'm a super-emotional-very-sensitive-person nowadays... please bear with me yer...

Monday, December 19, 2011

Yang ke Seratus

Yey! The 100th entry!




Tak sangka dah entry yang keseratus.... Ntah apa la yang saya dah tulih banyak2 kat blog ni ya... kalau x banyak, semoga ada sedikit kebaikan dan manfaat dari my writings... hope i didn't bored u to death will all my ramblings yer.... hehhehe...

Thank you to all readers of this blog- silent reader or not so silent :-) for hearing my thoughts, reading my writings and sharing my hope. (ces... perasan ramai peminat! Huhuhuhu)... but seriously, i feel so happy knowing that somebody is reading n listening to my thoughts. U really made my day :-)

Juga ucapan terima kasih kepada semua penulis2 blog, kerana sudi berkongsi cerita, buah fikiran dan pengalaman anda kepada pembaca seperti saya...

Teruskan menulis...sharing is caring...

Saturday, December 17, 2011

Apa nak jadi?


I was bloghopping when i stumble accross 1 blog yang cerita about a Malaysian student dah kahwin dengan pasangan gay nya...

Erk... mungkin org lain dah lama tau... i jer yang ketinggalan zaman (read: X baca paper or tgk berita). The minute i finished my reading about the story, the first thing that came to my mind... 'kesiannya mak ayah dia...sanggup dia buat cam ni? Tak terfikir ke tentang keluarga dia? Tak terfikir ke tentang agama?'

He is not stupid. I mean, if u got scholarship to further your study in medic, you are not stupid, academically at least. But, i guess when the ilmu achieved hanyalah sekadar ilmu to achieve duniawi, dan bila ilmu itu tidak dapat lebih mendekatkan dirinya mengagungkan Penciptanya... inilah jadinya...

Ikut hati, mati...
Ikut rasa, binasa...
Ikut nafsu, lesu...

I just pray that Allah would give him hidayah and guide him to the Right way....

Enough about that... Today, got my 2nd lucrin jab. Yey.... only 1 jab left :-)  Doc also give copy of my lab report... mmmm... nk kena google all the term used. Otherwise it won't make sense to a layman like me... hehehe... Have a nice day everyone!


p/s: cik mimi, or should i call u dr mimi? Congratulation dear! I know you would make it. balik malaysia kang beli biskut yang macam rasa susu tu lg yer.... hehehehe......

Tuesday, December 13, 2011

My new obsession...

Nice story n really good song... enjoy...


Friday, December 09, 2011

Sakit... lagi

Ya... masih cerita tentang sakit.

Sakit saya? Alhamdulillah semakin sembuh. Antibiotic masih berbaki satu hari lagi. Mulai lusa, saya hanya perlu teruskan pengambilan metformin.

Jadi, siapa yang sakit?

My Dear Hubby... demam pulak abang ni... agaknya penat jaga ayang yang sakit almost sebulan ni... cian dia...

Abg,
Let me take care of you pulak eh... Meh ayg jadik doctor lak... hehehe :-)

Wednesday, December 07, 2011

MC again...

The first day at office, i was quite ok. Just spent the day by checking e-mail and keep updated with the progress of my staff. In the morning, need to lie down a bit coz i felt very nausea. Sempat la tido 20 minit ilangkan pening and mual tu... Abis office hour, balik umah, terus tido sampai sejam lebih. MDH dengan baik hatinya offer to beli dinner since i look so tired. After dinner, went to sleep till morning.

2nd day, i feel kind of ok. But after lunch, it felt so hurt when i was doing 'my little business' in the loo. Went to the doc, and as expected i got UTI. Since it got worst, i went home early that day. Sampai umah, start sakit2 badan and nausea again. This time, memang x leh tahan dah... And all my lunch dimuntahkan semula.... fuh...rasa macam nak putus nyawa dah time tu. MDH still at his workplace. I was alone during that terrible time...


Seriously, this was the worst UTI ever. Sampai demam2. Masa sorang2 kat umah tu, rasa boleh tahan lagi air mata ni dr tumpah... bila my dear hubby sampai umah jer, terus terjun air mata ni.... x dpt tahan dah.... ngada2 betul... sajer nk mintak simpati frm hubby... huhuhuhu.... hubby biasa la.... layan je la bini dia yang ngada2 ni... hehehe...

Anyway, tq yer abg.. tolong picit kepala, picit bahu... semua... tolong masak bubur bagai...

Itu saje cerita saya untuk hari ini. Sekian terima kasih... Esok kerja, harapnya semakin sihat

Sunday, December 04, 2011

Malam terakhir.

Ya... ini malam terakhir saya....

After 3 weeks of recuperating and resting (read as lepak2, relax2 kat umah tanpa memikirkan pasal kerja, tidur lewat malam, surfing internet all day long...). My MC  is up to last friday. Yup.... i'll be resuming my work on this coming monday... (sigh)

Dah lama dok kat umah, begitu tebal rasa kemalasan dalam diri ni. Sure saya akan ambik masa untuk kembali bersemangat menghadapi kerja2 yang ditinggalkan di opis tu.

Perlu kembali bersemangat untuk menghadapi kerja yang tidak pernah selesai...
Perlu kembali bersemangat untuk menghadapi traffic jam yang x pernah surut...
Perlu kembali bersemangat untuk menghadapi soalan2 cepu emas kenapa saya cuti lama sangat....

Apa pun... saya sudah puas bercuti :-) Selamat kembali bekerja!