Nuffnang Ads

Saturday, December 17, 2011

Apa nak jadi?


I was bloghopping when i stumble accross 1 blog yang cerita about a Malaysian student dah kahwin dengan pasangan gay nya...

Erk... mungkin org lain dah lama tau... i jer yang ketinggalan zaman (read: X baca paper or tgk berita). The minute i finished my reading about the story, the first thing that came to my mind... 'kesiannya mak ayah dia...sanggup dia buat cam ni? Tak terfikir ke tentang keluarga dia? Tak terfikir ke tentang agama?'

He is not stupid. I mean, if u got scholarship to further your study in medic, you are not stupid, academically at least. But, i guess when the ilmu achieved hanyalah sekadar ilmu to achieve duniawi, dan bila ilmu itu tidak dapat lebih mendekatkan dirinya mengagungkan Penciptanya... inilah jadinya...

Ikut hati, mati...
Ikut rasa, binasa...
Ikut nafsu, lesu...

I just pray that Allah would give him hidayah and guide him to the Right way....

Enough about that... Today, got my 2nd lucrin jab. Yey.... only 1 jab left :-)  Doc also give copy of my lab report... mmmm... nk kena google all the term used. Otherwise it won't make sense to a layman like me... hehehe... Have a nice day everyone!


p/s: cik mimi, or should i call u dr mimi? Congratulation dear! I know you would make it. balik malaysia kang beli biskut yang macam rasa susu tu lg yer.... hehehehe......

11 comments:

  1. den dah lupa biskut rasa susu camner..flapjack tu ke?

    ReplyDelete
  2. Ha.... Betul la flapjack... Aku lupa namanya... Huhuhuhu...

    ReplyDelete
  3. sweethtooth, i pn dh tgk news+pics mamat tu. malu kn? dh la siap pakai bj melayu. atoiii... sedih tgk dia dok kissing ngn husband/wife dia tu. crazy world out thr.

    ReplyDelete
  4. Yannie, tu la... Pi pakai baju melayu plak tu... Mmg sajer nak memalukan org melayu kan....

    ReplyDelete
  5. i dah follow blog u...tq 4 ur support~

    ReplyDelete
  6. ST..aha, first terfikir, kesian sangat dekat mak ayah dia. da la pergi carik dekat 8kali xjumpa2. last2 dapat tahu anak buat gitu

    mesti dorang sedih sangat. harap sangat masyarakat xtmbh beban pada keluarga nie.

    mmg doakan dia kembali pd jalan yg betul..

    ReplyDelete
  7. JD, harap masyarakat x sibuk2 bertanya kat family dia kan? Beri la keluarga tu ruang untuk privacy. Smg mereka tabah.

    Umaira, TQ to u 2 :-)

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan. Boleh sy tahu knp ambik lucrin jap?..sy pun skrg tgn on lucrin .. dah 3kali..

    ReplyDelete
  9. Salam muizz muazz, lucrin ni doc bg to treat endometriosis. Lucrin will stop monthly cycle sebab endo tu hidup dengan hormonal changes dari menstrual cycle. I dh baca ur blog. I guess doc bagi that treatment for the same reason... To stop ur period so that the hormon that fibroid feed on tu x de dan fibroid tu boleh mengecil. Ni link i jumpa kat internet. http://www.fibroidfacts.com. Hope this help :-)

    ReplyDelete
  10. Wow u amik lucrin jugak yea. Am done with that, last year :) phewww..

    ReplyDelete
  11. Sash... Tu la... Agak merana ni....sabo je ni

    ReplyDelete