Nuffnang Ads

Sunday, December 25, 2011

Logik tak?

Logik tak kalau menangis tengok cerita 'Hachiko'? Korang pernah tengok cerita tu? To me it was a great story about loyalty, trust and believe. Hachiko never gets tired of waiting his master at the train station, for 9 years... padahal his owner dah lama mati sbb heart attack. Memang touching la cerita tu.... so, memang logik la kan aku yang cememeh ni nangis... sedih woooo.....

Korang pernah tengok reality program Masterchef Junior Australia 2? I luv watching cooking show eventhough aku ni x ler terer sgt masak... berangan je la nk jd tukang masak yang hebat... hehehe.... Nama pun rancangan memasak kan.... bukan ada adegan sedih menyayat hati pun... tapi tah cam ner.... bleh aku nangis eh tgk rancangan ni... Tetiba sgt la sedihnya tgk budak ni x dpt menyiapkan masakannya sebab oven dia x di turn on. Hanya disedarinya apabila masa hampir tamat. Yang tambah laju mengalir air mata sbb the chef tu janji akan rasa makanan budak tu selepas tamat rancangan tu.... huwaaa..... so sweet...sedih sbb kesian kt budak tu...beriya dia memasak.....

So logik tak aku nangis tgk cerita memasak ni??

Hmmm... I'm a super-emotional-very-sensitive-person nowadays... please bear with me yer...

11 comments:

  1. Wow!~ Emo nye u..hehehehehe...Rasa funny lak kalo org yg tak paham.
    Tak per la dear....tu maybe hormon dalam badan kita tu... Paras hormon kan adalah salah satu kayu pengukur kpd emosi kita. maybe hormon 'girl' terlebih sgt ni....

    ReplyDelete
  2. me too kak.. saya tgk part junior masterchef yg oven lum panas lg tu, mmg sian sgt.. tp juri dia semua sporting, like!^^

    ReplyDelete
  3. haha ... feeling ni takde logik2 nye ... sebab aku pun kekadang ternangis tgk junior masterchef tu ... boleh?

    ReplyDelete
  4. Umaira, nasib baik tgk tv sengsorang... Kalo dak... Malu jekkk... Huhuh... Bila pikir balik, mmg kelakar pun...:-)

    Sahida, mmg sweet kan the judges... Pandai di pujuk budak tu...

    Adah, betul la.... Perasaan ni x der logik kan... Tapi lega coz ada gak org lain yang nangis selain aku.... Hahhahahaa....

    ReplyDelete
  5. Hati aku taman musim salju... Tu yang asik cair je tu. Hahhahahaa.....

    ReplyDelete
  6. kak nina,
    air mata itu adalah satu anugerah hehee
    so, jangan malu untuk dilepaskan [",]v

    ReplyDelete
  7. Hachiko mmg saddest movie ever watched! aku nangis ok tgk cite tu then 2-3 hari jgk la aku terbawak2 dgn cite tu...tobat takmo tgk lagi...btw, aku ada buat posting pasal cite tu kt blog aku... :D

    p/s: x paham nape org melalak2 tgk ombak rindu...

    ReplyDelete
  8. Jie-r, sbb x malu la laju je dia mengalir...

    Datin, agree with u mmg sedih la citer tu... Ombak rindu lak, buku cerita lg best la dr movie...

    ReplyDelete
  9. Ha ha, hormone changes.. Okay mari marahkan hormones. Ha ha. Lepas lucrin hbis kuar suma nnt, rasa lega ya rabbi. Percaya lah :D

    ReplyDelete
  10. X sabar nk tunggu kesan ni abis Sash... In the meantime mmg guna this excuse je la... Hehehe

    ReplyDelete