Nuffnang Ads

Friday, January 03, 2014

Mood Tak Sabar

Been reading other's people experience about it... and everytime membaca catatan mereka, semakin rasa sebak dan teruja. Ya Allah... begitu melonjak-lonjak perasaan ku ini... terasa lambatnya masa berlalu... .

Counting days....

Anyway... semalam jumpa doc cantik. Ramai sungguh patient doc. I was the 16th. Dekat pkol 1.30 pm baru masuk jumpa doc (well...sampai pon lambat kan...memang la no 16 jawabnya... hehehehe). Masuk2 jumpa doc, doc pun kata, lamanya tak jumpa. Heheheh...berehat doc... so check up macam biasa and get her advice. Doc prescribed ubat, then balik umah lps amik ubat.

Need to remind myself - ini hanya usaha. Allah jua yg tentukan segalanya. Semoga Allah permudahkan semua urusanku yang satu ini.... Amin...

45 comments:

  1. Amin..Insha Allah setiap usaha yg dilakukan ada ganjarannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... heheheh... saya ni kalo dah excited mmg lupa semua benda kak! ;-)

      Delete
  2. kakakkkkk! How r u doing? Akak buat ivf yer? Kiter pon nak pegi jumpa doc cantik lagi. Cadang2 nak ivf jugak.. tapi tengah kira bajet dulu. He he he. Akak, nak tanya dulu penah tak buat entry pasal cost ivf kat pantai nih? Baru gigih dok cari.. kalau tak penah buat entry lagi, sila buat ye. Hahahahah. Untuk rujukan adik yang seperjuangan ini ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sashhhhh!!!! heheheh...am doing good! InshaAllah, nak buat IVF this year... pasal cost tu akak x de buat entry... but if u want it, akak ada buat in excel file (gigih tu... heheheh). Nak ke? bak mai e-mail.

      Delete
    2. or email akak : nina_afida@yahoo.com

      Delete
  3. InshaAllah...semoga doa dimakbulkan Allah.2014 dilimpahkan rezeki dan rahmat atas usaha sweet n hubsand...aamiin

    ReplyDelete
  4. Amin! Diharapkan semoga Allah memberkati perjalananmu... :)

    ReplyDelete
  5. Oh thankk you kak. Ni emai i, tasyaryda@yahoo.com harap tak menyusahkan yer!! All the best, InsyaaAllah dipermudahkan semuanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No prob at all... nanti akak email ya... TQ dik for the doa :-)

      Delete
  6. buat apee? IVF yekk? nnti story mory lagii tauuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe.... tungguuuuu.... dah kompem kite story mory k :-)

      Delete
  7. sw! good luck! semoga dipermudahkan segalanya. :)

    ReplyDelete
  8. Semoga dipermudahkan semuanya.. aamiin..

    ReplyDelete
  9. ameen..semoga Allah berkati dan permudahkan urusan ST kali ni..semoga semuanya lancar2 je yek :)

    ReplyDelete
  10. jgn lupe entry2 selepas ni ....all about IVF :) tumpang excited jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah Noli....bila tiba masanya i'll share my next IVF journey... :-)

      Delete
    2. nak tanya r...1st appnmt ST dulu, doc cantik terus suggest IVF ke?

      Delete
    3. i yang jumpa dia nak request for IVF noli. coz that is the only way yg i conceive. usually, kalau start fresh dgn doc, doc akan investigate dulu...check hormon, hsg etc.

      Delete
  11. Good luck sweet tooth!! Semoga dipermudahkan semuanya ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Carl :-) will blog about it once dah confirm.

      Delete
  12. ST...gud luck tau. All the best. Semoga usaha kalu ni membuahkan hasil dan dipermudahkan semua urusan.

    ReplyDelete
  13. Yani doakan usaha IVF ST dipermudahkan....amin! :)
    Betul cakap kawan2 yg lain, kalau boleh dibuat entry pasal segalanya tentang rawatan IVF ST, bagus untuk kami rujuk juga.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah Atie, will write about it once i start my IVF cycle :-) Thanks for the doa.

      Delete
  14. kak Nina, hmm.. dah terikut excited juga ni :)

    hope all is well, kak! all the best!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...meh excited sekali :-) Doakan Allah mudahkan urusan ni ya... TQ anis...

      Delete
  15. ST. Good luck! teruja sy baca entry ni semoga dipermudahkan

    ReplyDelete
  16. Good luck..all the best, semoga Allah permudahkan.. jg diri lelok ye :-)

    ReplyDelete
  17. Semoga Allah permudahkan urusan dan mudah-mudahan Allah mengurniakan zuriat sempurna kpd ST .amin :)

    ReplyDelete
  18. Good luck! Sending you tons of baby dust!!

    ReplyDelete
  19. insyaAllah moga dipermudahkan..doakan kami jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah Salmi, x lupa utk doakan kawan2 bila dah sampai sana nanti... thanks for ur doa as well... :-)

      Delete
  20. Semoga usaha kita sama2 direstui olehNya dan berjaya.. Aminnnn....

    ReplyDelete