Nuffnang Ads

Friday, January 17, 2014

Mood Tak Sabar - Finally....

ehehhe...first of all, am so sorry for all the vague postings i've made under the 'Mood Tak Sabar' post title. Benda tak confirm, i takut nak cerita...

But tadi dpt msg that it is a go.

During last 2 postings.... ada yg teka i nak buat IVF and ada juga yg teka i nk pi travel.

It is actually the second. Yup... Alhamdulillah dengan Izin-Nya of course, we are travelling to Madinah & Makkah for Ziarah & Umrah.... in 6 days! Alhamdulillah, Allah beri rezeki dan peluang untuk menjadi tetamuNya.

credit to original owner

Aku datang memenuhi panggilan Mu ya Allah, Aku datang memenuhi panggilan Mu,
Aku datang memenuhi panggilan Mu, Tiada sekutu bagi Mu, Aku datang memenuhi panggilan Mu,
Sesungguhnya segala puji dan nikmat serta kekuasaan adalah milik Mu, 
Tiada sekutu bagi Mu....


P/s: Pada yg nak kirim any specific doa, u can email me at nina_afida@yahoo.com sebelum 23rd Jan :-) pls give me full name orang yg nk didoakan tu ya... TQ

52 comments:

  1. Wahh..bestnye!! Alhamdulillah..nnt i emel u! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, rezeki i... doakan selamat perjalanan kami ya :-)

      Delete
  2. Saya doakan semuanya berjalan dengan baik yer.. Saya dah email kat nina. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Carl, dah dapat emailnya :-)

      Delete
  3. St...nak kirim dia juga...utk I & hubby. Nnt i watsapp u.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, tumpang gembira juga.....nanti nak kirim doa ye? Nanti Yani emelkan atau whatsapp...boleh?

    ReplyDelete
  5. This is amazing! To be able to go to a holy place is a blessing! I am so happy for you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is indeed a blessing TM. TQ :-)

      Delete
  6. Alhamdulillah.. seronoknya..rindu sgt nk ke sana lagi. ST L doakan perjalanan ST selamat dan dipermudahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih L :-) smg L ada rezeki utk dijemput menjadi tetamu Nya sekali lagi.... Amin...

      Delete
  7. Seronoknye...Alhamdulillah...jemputan Allah tu...semoga selamat pergi dan pulang ke tanah air...inshaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ma lily :-)

      Delete
  8. Alhamdulillah. Didoakan semoga ST srlamat pergi dan selamat balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...terima kasih sizuka :-)

      Delete
  9. Alhamdulillah dpt dipanggil sebagai tetamu Allah...sy doakan semoga st dipermudahkan segala urusan di sana nanti.sure rasa mcm tak nak balik je nanti..rs sgt tenang di sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih linda, ni pun memang rasa tak sabar nak pegi :-)

      Delete
  10. Ya Allah, dh lma x buka blog n blogwalking..x thu cerita..tetiba dgr berita baik ni..sweet,i doakn u n hubby slmt pergi dn pulang ye..slmt mengerjakan ibadah umrah dgn pnuh khusyuk..mndapt umrah yg mabrur insyaAllah..my parents pun nk pg next wek..i pun rindu sgt nk pg lg...believe me xde tmpt yg lebih tenang selain berada di Al-Haramain dn Baitullah..so2 happy 4u :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih umie, doakan umrah kami mabrur... smg umie dapat lagi rezeki menjadi tetamu Nya :-)

      Delete
  11. Alhamdulillah sizuka...semoga Allah permudahkan ea...sy pon plan nak g umrah bulan 4 ni temankan mak n ayah tp last minit sy xjadi g sbb kekangan masa kerja...huhu...sedih sgt xdpt g...nak kirim doa jugak kat sizuka...boleh ea...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noli, kalau nak kirim doa boleh je...do email me ya :-)

      Delete
  12. Alhamdulillah.. doakan akak dapat bertamu kesana jgk nina. Moga dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah kak :-) terima kasih...

      Delete
  13. Alhamdulillah...dah sampai rezeki tu...semoga dipermudahkan urusan pegi dan balik..semoga dapat umrah yang mabrur...

    p/s nak kirim doa juga ..boleh?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Mrs Opi, InshaAllah, boleh je...do e-mail me ya :-)

      Delete
  14. ST,
    Moga dipermudahkan segala urusan perjalanan dan ibadah. Moga dapat umrah yang mabrur. Doakan sy dpt pergi ke sana lagi..rindunya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ CPT. InshaAllah i doakan smg CPT dapat menjadi tetamu Allah lagi... Amin...

      Delete
  15. Selamat menunaikan umrah dear..Perbanyakkan doa dan jaga diri baik2.. Rindu ke sana lagi..

    ReplyDelete
  16. Dearie ST,
    best nye dpt pergi ke sana.. jelesss~ semoga dipermudahkan perjalanan pergi dan balik. dpt umrah yg mabrur..InsyaAllah..erin nak kirim doa jugak la. boleh kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Erin, dah dapat e-mail. InshaAllah i doakan nanti :-)

      Delete
  17. nak kirim doa jugak...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dah dapat e-mailnya anna :-)

      Delete
  18. alhamdulillah. jaga diri ya Nina

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah...seronoknya dapat pergi kesana...semoga selamat pergi dan balik, dipermudahkan untuk menjalani ibadah...doakan saya dapat sampai ke sana juga satu hari nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Iza, Smg Iza juga berpeluang ke sana...Amin...

      Delete
  20. Alhamdulillah... berpeluang ke Kota Mekah.. :)
    semoga smuanya berjalan lancar.. :)

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah seronoknyaa ST...rindu nak sana lagi...sampai kan salam sy buat Rasullullah s.a.w yer..didoakankan ST dipermudahkan semua urusan & ibadah dan mendapat umrah yang mabrur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah IW. Terima kasih doakan kami :-)

      Delete
  22. Tahniah ST, moga mendapat umrah yg mabrur :) mohon keampunan utk kami semua jugak yek. Akak nak kirim jugak doa wpun rasenye mesti dah bertimbun2 email ST dapat hehe.. (xkire nak gak emaill)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak baby. i dah dapat ur email. InshaAllah, i doakan nanti :-)

      Delete
  23. Alhamdulillah. Semoga urusan umrah u dipermudahkan. Semoga doa-doa u dimakbulkan. Amin. Selamat pergi & pulang yaaa :)

    ReplyDelete
  24. akak, semoga selamat menunaikan umrah yer.. saya nak kirm doa. nanti saya email akak.. thank you..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Nur, inshaAllah akak doakan...dah dpt email nur :-)

      Delete
  25. Salam ST...Yani baru hantar emel pada ST...sorry lambat tau!

    ReplyDelete
  26. Salam Yani, boleh lagi...i dah dpt email u. InshaAllah i doakan :-)

    ReplyDelete
  27. Rugi terlambat baca entry ni..tak dapat nak kirim doa..hehe..takpela..kita sama2 saling mendoakan..semoga termakbul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Don't worry ana, i dah doakan untuk semua kawan2 TTC di blog ni... InshaAllah, smg ada rezeki utk kita semua nanti :-)

      Delete