Nuffnang Ads

Wednesday, May 29, 2013

Komen

Komen....comment.



Comment: generally a verbal or written remark often related to an added piece of information, or an observation or statement (Wikitionary).
Komentar: huraian, ulasan (yg mengandungi penjelasan, kritik, atau pendapat mengenai sesuatu perkara (Kamus Dewan Bahasa edisi ke-4)

I suka tinggalkn komen kat blog orang. Hehehhehe…  Why? May be sebab I rasa if I leave a comment the writer would feel that ‘eh…ada jugak orang yg sudi baca apa yg aku tulis ni’. Coz I would feel that way when someone leave a comment in my blog. Even though you can check how many people hit your blog in the ‘Stat’, the feeling of having comments on your entries is different. I’m sure u akan rasa happy bila someone tinggalkan comment kat ur blog. Eh, x happy ke org tinggalkan komen? Sapa happy angkat tangan (I angkat tangan ni… hehehehe).

Perhaps its human nature. Bila kita bercakap dengan orang, and orang beri respond, baru rasa ada interaction antara si ‘pencakap’ (erk! Teruknya BM!) and si pendengar cakap. Sama mcm blogging jugak. Bila kita write something, and if other people respond, baru rasa ada interaction pada cerita yg kita tulis tu. Lagipun, tak salah kalau nak kongsi pandangan kan? May be u have similar experience or you ada idea yg lebih baik untuk di kongsi bersama. Sharing is caring :-)

For those yg pernah tinggalkan komen kat blog I (yg selalu dan yg x berapa selalu…heheheh) thank you for making me feel that someone out there is reading my thought. I really appreciate it. Jangan serik komen entry2 di blog i ye :-)

Till then…

Hahaha...macam la org takut... kiut! Ihsan google.

36 comments:

  1. hahaha..meh sini nak tinggal komen..so true nina,i angkat tangan gak! :-)

    ReplyDelete
  2. awwwwww... i suka entry u yang ni.. i pun suka kalau orang tinggalkan komen.. thanks tau sebab selalu terjah blog i and leave comment.. really appreciate that.. gembira sampai rasa nak nangis.. heee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. U pun, tq rajin tinggalkn jejak kt sini :-) sob...sob... (terharu.... Nk nangis gak... Hehehe)

      Delete
  3. ahaha..sy pon suka reply komen org...jenuh la sket tp i like..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pun cuba reply komen sebaik mungkin :-)

      Delete
  4. yes. i second everything you say.

    nasib ada akak mai komen entri-entri i. kalau x, macam cakap sorang-sorang la kat situ ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhikhik, kalo gi blog anis x komen rasa x complete kunjungan i. :-)

      Delete
    2. awww. ure so sweet, akak. suits ur name! memang worth coming back :D

      Delete
  5. SweetTooth: sama la kita. Komen2 rakan TTC kadang kala lebih menenangkan gundah gulana berbanding dgr explaination Dr kat klinik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul yani, rakan blogger ttc banyak support melalui komen2 yg ditinggalkn.

      Delete
  6. nina, i angkat tgn jugak ni...! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yey! clap..clap...clap... ;-)

      Delete
  7. Tak tahu nak komen apa.
    Untuk TTC, komen yg memberi kata2 semangat itu..adalah kekuatan utk terus berusaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, support rakan TTC mmg banyak membantu :-)

      Delete
  8. yeayyy!!...angkat tangan juga+sengih2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay! tepuk tangan + sengih sengih gak :-D

      Delete
  9. suka jugak kalau orang comment..kak nina selalu komen kat entry saya..thank you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...nana pun slalu gak tinggal komen kt sini. TQ 2 u 2 :-)

      Delete
  10. bca blog tanpa tinggalkan komen ibarat berjalan tanpa kaki.. eh? hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, tu dah jadi mcm hantu... hahahaha :-D

      Delete
  11. sape yg tak suka kalau org komen blog kita kn...plg best bila ada silent follower...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, betul tu.... Seronok sgt bila dpt Komen dr silent follower :-)

      Delete
  12. my comment --> yup, pls count me in..i pun tengah angkat tgn juga ni ..hehe..tq dear sebab u selalu sudi komen di blog i juga :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umie pun slalu tinggal komen kt sini... Tq :-)

      Delete
  13. haa..! betul betul betulll!! (versi upi ipin) komen vs comment, we all like!! heee..

    ReplyDelete
  14. salam..sy juga baru je knl blog awak...sy juga berTTC dh 2 tahun...insyallah x pernah putus asa untuk dapatkan zuriat utk suami...insyallah sy akan terus singgah di sini. maaf blog sy private, coz x byk penulisan lg..nanti sy buka n share ye..semoga kita semua terus tabah menghadapi dugaan ini...amin..

    ReplyDelete
  15. Salam sal, salam kenal :-) nnti dh x private inform ya, boleh i follow :-)

    ReplyDelete
  16. Ai angkat tgn ni, nmpk tak?
    hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai, baru nampak... heheheh :-)

      Delete
  17. Tak penah serik walaupon slalu jadik pengkomen yg terlambat.. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh...biar lambat, asal selamat... ;-)

      Delete
  18. Ohh patut la u slalu leave a comment kat blog i.hahah..very true! Rasa..ehh ada jugak org baca blog yg tak best ni :p thank you! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh :-) seronok dapat menyeronokkan org lain

      Delete
  19. Anonymous9:26 am

    I am really loving the theme/design of your site.
    Do you ever run into any web browser compatibility issues?
    A small number of my blog audience have complained about my website not operating correctly
    in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any solutions to
    help fix this problem?

    My web blog: insurance company insurance

    ReplyDelete