Nuffnang Ads

Saturday, May 18, 2013

May yang ke laut....

Ever since i did my ivf, i dah start makan mcm biasa balik. no more calories watching, no more calories counting. After that ivf process done pun, i still makan mcm biasa. Start bulan 5 i promise myself nk resume my diet.  Tapi, janji tinggal janji....pagi i diet, sampai lunch hour, i fail. Or sampai ke lunch i diet, tetiba time dinner rasa diri sendiri macam masak sedap, makan nasik tak hengat.... huhuhuhu, again, fail di situ.

Kiranya bulan may i diet memang ke laut la... Susah betul kan nak start balik... May b sbb i x betul2 serious about it.

Anyway, nak tau what did i have for dinner for the past 2 nights?



pizza roti 
It certainly delicious! Tapi ni resepi menderhaka dr tuan asal punya resepi. Diilhamkan oleh Ida, mmg x cukup sekeping... i bantai 3 keping! With melted cheese yg sedap gila.

bahan2

I guna sos spageti sbg base, garlic spread nk tmbh rasa, n of course cheese... i guna mozarella n cheddar. letak banyak2....hmmm... mmg kebabom! Nk tmbah perisa, i letak sosej gak.

Tq ida sbb buat entry resepi ni dulu.... mmg mudah n sedap! 

ok, i nk pi bersenam.... muahahaha! Have a blast weekend everyone :-)

20 comments:

  1. Yani pun sebulan dua ni diet yo-yo,sbb tu berat statik kat angka yang sama je. Kejap rajin nak bershake herbalife dua kali sehari, kejap sekali je sehari...cheat day makin kerap, cuma yg masih bertahan minum air paling kurang 6liter sehari. Senaman lagilah kelaut....last haritu pun bulan Februari...alahai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani, i hari2 dah jadi cheat day... Huhuhuhu :-)

      Delete
  2. resepi pulak tu sedap sedap..dugaan betul! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak, lemah i tgk makanan sedap2 ni... Huhuhu

      Delete
  3. Heheh.. Memang susah betul kan bila nak start diet balik ni.. Tapi once dah start..mesti lepastu macam sayaaang je nak makan banyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Car, nk kena sungguh2 nih...

      Delete
  4. Kena sungguh2 kak...^^hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu, x tahan godaan dik.... Ngee :-p

      Delete
  5. Ya Allah :))) mcm mana i bley bukak blog u malam malam buta tgh lapar kegersangan begini?? Hahahahaa. Lapaqqqq!! Nnt nak try laa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... sorry dik, entry x de caution... try la...sonang yo nak membueknyo...

      Delete
  6. ssh kan nak diet kalau self-monitor ni...nina pn mcm tu jgk...ckp je nak cutdown carbs...hm..nak kena ada personal trainer yg garang kot baru kita disiplin? =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu, takut tambah bam bam sebab asik makan coz stress ngan trainer...

      Delete
  7. ermm..yummy..yummy..sedapnyer nmpk..i pn pernah cuba buat pakai pemanggang ajaib hrtu sedap juga..hehe..cheese + mayonis + sos cili + sosej..nyum2 :-)

    ReplyDelete
  8. herm..nampak sedapnye..kene test ni... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mari...mari... memang sedap ni... heheheh...

      Delete
  9. Ya Allah! cheese! i kalau apekebende dengan cheese semua balun! huhuu..

    ReplyDelete
  10. Jom consume herbalife
    Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...ada gak niat tu...tengok budget dulu... :-)

      Delete