Nuffnang Ads

Thursday, January 23, 2014

Thursday, Friday, Saturday.... Yey!

Yup...I'm counting days...

Hari ni i dah start coti. Saje amik coti awal so that buleh bersiap sedia untuk apa2 yang perlu. At the same time, of course menjalankan misi mengemas rumah. Nak pegi almost 2 minggu... so kemas2 rumah so that balik nanti tidak la teruk sgt habuknya...

Beg dah almost siap packing. Tinggal benda2 yg kecik2 like pencuci muka etc that to be packed pagi nak bertolak tu. Even the luggage tag pun i dah buat. Hehehehe....

Luggage tag ni, i just search template yg dah ada kat internet... biasa la i...ratu google. kikikiki.... memang banyak design yg cantik2. And even kelakar2 pon ada. Tapi macam x sesuai la plak kan nak lawak2 bagai kat tag luggage tu. So i pick the one yg kiut and comel. heheheh....

i choose this design. Credit to the owner & designer :-)

What i need to do just print out the pdf file of the choosen design, pastu, i gunting ikut line dia and then tulis la alamat n contact info sume... pastu, pi antar laminate and buh reben...

Hasilnya...

sedia utk diikat kat luggage beg
Heheheh... tapi x tau la selamat ke tidak...coz bila tgk pekerja2 airport ni punggah beg2 naik/turun kpl tbg, rasanye dorang campak2 je kot beg tu... huhuhuhu...

OK. Till then.

I'm ready to go! Come Saturday....come.... :-)

20 comments:

  1. wahh..bestnya..i can feel ur excitement..jgn lupa tu bw krim pelembap, lip balm ke..just in case mana tahu kn..sana cuaca panas n kering..tk cre sweet..i pun sama tgh counting days ni cuma bukan ke area middle-east ;) ...another 4 days to go!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...umie nak pi mana? I dah bawak dah...skang kat sana sejuk, esp mdinah...dlm 13 degree celcius. but as u said, kat sana sejuk pun kering...thats why kena bawa jugak pelembap,

      Delete
    2. Lips bamb memang berguna sgt kat sane. Haah. Skrg musim sejuk n nyaman. Kat madinah especially. Makkah pon sejuk mcm Malaysia :)

      Delete
    3. hehe..somewhere in east asia, tmpt jatuh lg dikenang..ehh..btol2 skrg cuaca sejuk la :) sesuai utk umrah ziarah musim sejuk mcm ni..i teringat dulu i pergi bulan 3..cuaca dh mula panas sket..madinah mmg ala-ala sejuk dingin lg masa tu..hehe..yup, lip balm mmg sgt membantu..kdg2 kalau kulit terlalu kering ada sesetengah jemaah yg sampai gatal2 kulit..

      Delete
  2. Wah..seronoknya!Selamat berumrah Nina..Semoga diberkati perjalanan pergi dan pulang..Ameen..

    ReplyDelete
  3. Wahhhh comel!! Selamat jalan kakak ku!

    ReplyDelete
  4. Tomeynya luggage tag tum. Hehe. Semoga SR selamat semuanya.. dan dipermudahkan segala urusan serta sihat tubuh badan.

    ReplyDelete
  5. Nice and creative :)
    Semoga selamat pergi dan selamat kembali. Bila tarikh berangkat nye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Ma lily. InshaAllah, esok 25/1 :-)

      Delete
  6. so cute dear..Selamat menunaikan umrah..selamat mengerjakan ibadat disana dengan penuh ketenangan dan kesyukuran..Sabar menghadapi segala dugaan..Sampaikan salam FY untuk Rasulullah S.A.W

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ FY...InshaAllah i sampaikan nanti :-)

      Delete
  7. semoga dipermudahkan dalam segala urusan, selamat pergi dan selamat pulang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...terima kasih zura :-)

      Delete
  8. bestnye..semoga dipermudahkan dear.doa2kan untuk ai sekali ea..n ttc semua =')

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah, i memang dah masukkan dlm list doa utk kawan2 blog :-)

      Delete
  9. semoga selamat pergi dan pulang

    ReplyDelete
  10. Hopefully dpt pegi jgk soon.. semoga mendapat umrah yg mabrur.. safe journey. doakan utk semua ttcians jgk .. :)

    ReplyDelete