Nuffnang Ads

Thursday, March 20, 2014

I Malu!

On the way balik rumah petang semalam, sambil drive, sambil dengar perkongsian pengalaman di IKIM mengenai penghijrahan saudara baru memeluk agama islam. Rasa sebak dan takjub dengan perubahan mereka. Sehinggalah saudara baru tu berkata yang dia masih mendalami ilmu mengenai islam, sebab tuntutan menuntut ilmu tu sehinggalah kita mati.

Dush!!Dush!! Rasa macam tumbukan ke muka sendiri. Saudara baru tu, baru 5 tahun memeluk Islam. Tapi i dapat rasakan yang passion/keinginan dia untuk mendalami agama yg indah ini, lebih mendalam dari i yang dah 35 tahun dilahirkan dan hidup sebagai seorang islam. Terus i rasa malu dengan diri sendiri....

Ya Allah, berikan kekuatan untuk ku memperbaiki diri ini, kurniakan hidayah dan petunjuk Mu, dan janganlah Kau tarik nikmat iman dan islam dari diri ini ya Allah... Amin...

Pastu, kawan i fwd video dalam wassap. Rasa seronok tengok cara Wardina mendidik anak2 nya dan cara dia membudayakan al-Quran dalam keluarganya...

video

Isyk....banyak sungguh yang nak diperbaiki diri ini... moh kita take it step by step... bukan quantity yg dipentingkan, tetapi quality dan istiqamah.... Moga Allah membantuku...Amin...

2 comments:

  1. jom kita perbaiki diri! the best thing about them is that they search for it. mencari kebenaran. yang kita ni kebenaran dah diberi bulatbulat dan kita terima bulat bulat. jadi penghayatan tu kurang. rasa menghargai terhadap agama kita pun kurang. insyaaAllah kita semua diberikan nikmat beragama yang tak terhingga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul zura, sometimes kita terima semuanya bulat2...tak bother nak tanya kenapa kena buat cam tu...

      Delete