Nuffnang Ads

Wednesday, November 05, 2014

Sengatan Lipan (Part 2) and Low Back Pain

Huhuhu...siap ada part 2 lagi...

Last friday, genap seminggu lepas kena sengat lipan tu, kaki i bengkak balik. And gatal2... x tau nak cakap gatalnya... sedap i garu... tapi alhamdulillah x sakit. cuma gatal... my fren kata may be sebab bisanya x kluar lagi. so bila i berenti ambik ubat, dia naik balik bengkaknya. Sampai hari ahad, x surut2 gak, i pon pi klinik....doc bagi antibiotik n ubat kurangkan bengkak.

Nak jadi cerita, after pi klinik, i pi la beli groceries sikit. Balik umah, masa nak kluarkan barang dari kereta, tetiba belakang i (low back) sakit sangat...ah...sudah... apahal la pulak ni... That nite, i x leh nak duduk, nak bangun pun susah coz sakit sangat belakang i ni... bleh baring je...

so, next day, pi klinik lagi.... and on monday, ni le ubat2 yg i kena telan....

paling banyak kena telan at one time so far
huhuhu...doc cakap i mungkin sprained my low back muscle masa angkat barang2 tu...posture x betul. I MC senin n selasa, hari ni baru masuk opis. Rasa sakit tu dah kurang, cuma rasa mcm lenguh2 je kat area pinggang n punggung. Hopefully by tomorrow it would get better. Actually doc bagi dah referral letter to specialist, tapi tengok la cemana... if by friday still x rasa ok, baru pi jumpa specialist kot...we'll see....

OK, banyak keje ni (tapi bleh lagi nk tulis blog...ceh!). Dua hari tinggal opis, macam2 benda nak kena tengok... adeh....

till then...

11 comments:

  1. oh..igtkan pasal bisa sengat lipan tu naik smpai ke atas kan.. risau je tau..
    apa pun, jaga kesihatan yer..cecepat gi specialist.. takut melarat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... inshaAllah reen...

      Delete
  2. Get well soon dear..jangan lasak2 ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... x le lasak mana kak... ;-)

      Delete
  3. Salam ST, aii kesiannye. tp garu bila gatal tu mmg antara nikmat hidup kan hehe
    klu gi specialist msti kena buat mri tu. akak dlu gitu gak. kritikal skait blkg buat mri mmg ada slip disc. duk ambik minyak zaitun utk kurgkan sakit n urut gune myk zaitun jgk. tak mau mkn pain killer. Ramai org skrg kje ofis kena slip disc duduk terlalu lama n posture tak betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, rasanya dah makin ok ni...betui tu...posture duduk kita x betui sbb kerusi opis x ergonomic....

      Delete
  4. aah SweetT :)..same goes to me..i sakit belakang low back pain ni dh dkat 3 bulan dh..huhu..recently, pi cameron panjat bukit tu bukit ni..jadi makin sakit balik.. :( takut jg klau slip disc mcm kak baby ckp tu..huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. umie, better pi check....risau kalo lama sgt sakit tu...

      Delete
    2. ye kan..risau jg sbnarny..nnti igt nk p chck doc jg :) ..now sibuk plak dgn kuliah n research bljar ni..hihi

      Delete
  5. Laa, sian akak. Get well soon. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dik...alhamdulillah, ok dah ni :-)

      Delete