Nuffnang Ads

Thursday, April 24, 2014

Rezeki Pagi2

Smalam i balik keje lambat... sampai umah, dah maghrib, terus masuk umah. Tak tengok pon ada surat ke tak dalam post box tu. Pagi ni nak pi keje, ujan plak... Tapi dalam kereta i, i nampak ada surat dalam pos box tu. Redah la kejap ujan tu amik surat (punya pemalas nak bukak payung...sebab kejap je).

Tengok2 ada surat from Etiqa. Eh...apahal plak ni...Insuran kereta nak luput ke??? Bukak2... Alhamdulillah... Rezeki pagi2 ni...

Dapat doploh hinggit dari Etiqa ni...
Sikit je amount? OK la tu dari tak de kan... sapa nak bagi free doploh hinggit? Heheheh.... Actually, this is my first time dapat return from Etiqa ni. I guna Etiqa Insurance for my car. Selalu buat kat myEG. Senang, hantar ke rumah/opis terus. Tak yah susah2 nak renew road tax n insurance. And i choose Etiqa Takaful as insurance for my car.

Cek ni Etiqa bagi sebagai sharing ke atas keuntungan yang Etiqa buat last year. Ia berdasarkan konsep Mudharabah, perkongsian keuntungan antara Etiqa dan pemegang sijil/peserta. So far, ada ke insurance company lain yg buat konsep ni ye? If ada, do share with me :-)

OK...back to work... esok Board Meeting (arrrgggghhh!!!!!) and presentation i x siap lagi. Hari ni nak pulun buat and review...sempat ke???? huhuhuhu...

Till then...

15 comments:

  1. Yeay!akak pun sign up Etiqa last year..ada can gak ni,.hehe..doploh hengget tak sangka2 tu yg gembira tu Nina..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui kak...rezeki x disangka-sangka ni yg buat seronok :-)

      Delete
  2. Oh yeke? ade dpt camni ye..sue hri tu baru renew insurance.. guna Motor Takaful..Etiqa Takaful covernote dia.. hari tu buat online Motor Takaful pun dpt rebate 10%..

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time i dapat ni sue...

      Delete
  3. hihi...aritu iya dapat rm14.mak dpt rm80...besh je kan.hihihi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...banyak juga mak iya dapat... banyak insurance ngan etiqa takaful kot...

      Delete
  4. ida dengan huby pun dapat jugakk.. insurans nyawa ke insurans kete kee semua ida amik kat Etiqa heheehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...kita support insurance berkonsepkan islam :-)

      Delete
  5. saye pun dpt..pastu buat2 tekejut..rezeki x disangka2..walaupun sikit rezeki jugak tuu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...sikit pun rezeki gak, betui tu :-)

      Delete
  6. sy setiap taun dapat...tulah x tahu camne etiqa kira n bg duit tu...plg byk pernah dpt rm82... taun lps skit je dlm dua puluh lebih gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ieda, rasanya based on berapa banyak kita spent beli insuran takaful dia kot... mcm i, insuran for keta i je ngan etiqa...

      Delete
  7. hiiii..lama x blogwalking..rindu nk baca blog u..hehe..i mmg guna etiqa insurance ni tapi x penah pulak dpt duit camni..hmmm..maybe address x update kot :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ana...haah la..lama x nampak jejak ana kat sini... hehehe :-)

      Delete
  8. ye ke.
    kita pakai takaful
    alhamdulillah rezeki

    ReplyDelete