Nuffnang Ads

Tuesday, April 08, 2014

Saya Bebas!

I bebas! Ahahahha....

Alhamdulillah... After 10 years of paying back my study loan, akhirnya dah abis hutang dibayar... Lega... Sangat lega sebab tanggungjawab membayar semula study loan ni dah diselesaikan.

Harap2 x de tuntutan dah dalam tempoh 6 bulan ni....
Urusan dgn Pejabat PTPTN sgt mudah dan cepat. I pi yg kat KL Central. Sekejap je... dah settle. Tapi system dia down, so dia e-mail je surat pelepasan ni kat I.

Pembayaran balik kepada PTPTN ni, I buat dgn cara mudah. I tolak dari gaji terus. Senang, income i dah net. Sometimes, bayar gak pakai online payment. Actually ada banyak channel payment PTPTN ni... u all bleh refer kat website dia.

Pada sesapa yg belum selesai tu, bayar je la sikit-sikit... janji bayar, dari x bayar langsung. Pejam celik, pejam celik, abis dah bayar loan tu. Jangan sampai kena blacklist sudah... heheheh...

Till then :-)

27 comments:

  1. Bangga sangat bila dah habis bayar...hihi. Rasa cam baru dapat degree.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tu la CPT... rasa mcm baru own degree tu... kikiki :-P

      Delete
  2. tahniah ST! hehehe....

    ReplyDelete
  3. ida xamik loan ni. ida guna FAMA kekeke. hubby yg amik. die sesukaa je bayar tak bayar takk... huhuhuhu. sabor jee laaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah...bestnye x de utang belajar... X pe ida, at least dia bayar gak...sikit2, nanti abis la tu :-)

      Delete
  4. Wahh, tahniah kak! Mesti rasa lega gila kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...memang lega teena :-)

      Delete
  5. Lega kan..akak pun potong gaji.tapi jpa.2016 abesla..eh!lama lagikk tu.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhehe...x pe kak, pelan2 kayuh :-)

      Delete
  6. Pheww...best tu dah habis bayar..I memang tiap2 bulan bayar, masih lagi usaha nak bagi habis..Dah tak lama dah..InsyaAllah...(^^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah, tak lama dah tu...pejam celik pejam celik, dah abis bayar :-)

      Delete
  7. Anonymous8:43 am

    saya x pernah pinjam loan belajar... sbb saya belajar sampai SPM jekkk.... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh... hikmah blajar sampai SPM; x de utang loan belajar :-)

      Delete
  8. huhuh..sue x potong gaji.. bila sndiri yg bayor ni kekadang ade miss..slalu time nak raya la..hahaha... bila la nak habis..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe sue, bayor sikit2, nanti abis la tu :-)

      Delete
  9. Best gila.

    Rasa nyenyaknya tidur

    ReplyDelete
  10. tgk title pun dh agak mesti psl ptptn ni.. hehe... congrats! i br abis byr diploma... degree almost 20k lagi... byr tak sistematik... cam ni la.. aih... kena byr jgk ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhe...TQ LM, i x dapat scholarship, kena la amik ptptn... try la buat potongan gaji, senang x yah pikir... every month dapat gaji bersih. Macam i, kalo x buat potongan gaji, memang la sangkut2 nak bayar... heheheheh

      Delete
    2. tu la... tp slip gaji mmg dah byk sgt potongan... zakat la.. kuaters la.. api air la.. dan mcm2 lagi. bila tak byr sebulan... byk plak kos pentadbiran dia... tu rasa menyampah jgk nk bayar... tp still byr la jgk ... cuma cam snail ... :p

      Delete
  11. saya pon dah abis bayar ptptn. start bayar melalui potongan gaji pada tahun 2002. 2 tahun lpas kot...saya bayar sekaligus abiskan...alhamdulilah..lega:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... memang lega kan :-)

      Delete
  12. alhamdulillah
    boleh tarik napas lega kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye su :-) alhamdulillah...

      Delete
  13. mmg ponn saye dah abes byr ptptpu aritu rasa ringan badan...tetiba jd happy xterkata...hihih

    ReplyDelete