Nuffnang Ads

Thursday, April 14, 2016

Workout Song


Lately ni, i x leh nak buat senaman 'power walk' lagi. Bila buat, lutut i jadi sakit. Sampai nak gerak pun susah. Kalau buat power walk ni, x perlu la dgr lagu apa2 sbb instructor kat TV tu dah ada kan... I love exercise yang lari2 or brisk walking nih (walaupun dalam umah ja... heheehe). But tu la... sakit lutut pulop (huhuh...terima la hakikat that u are getting old ST!). So now i x leh la nak buat power walk lagi kat rumah.

But luckily, i have stationary bike kat rumah. At least i have an alternative la kan... Tapi kan, i x berapa suka sebab bila buat exercise naik stationary bike ni, i rasa lambat sangat masa berlalu n cepat penat. (hahahha...nama pon senam kan, mesti la penat...). Tambah lagi, kita duduk je kan kayuh beskal tu...macam bosan sket...

Bila buat workout yg mcm ni, or other work out yang dalam gym la kan, memang agak bosan kalau x de workout song. Even kalo tgk kat TV pun, those runners/ people who workout kat gym mesti akan sumbat telinga memasing ngan earphone and am sure dorang dengar lagu untuk pump up their work out. So untuk hilangkn rasa bosan n supaya masa x rasa lambat berlalu, i buat la playlist for my work out songs...

I guna joox aps utk download and mainkan lagu2 work out i... tak banyak pun lagu2 yg i letak... i target2 dalam 40 minutes ja work out (tapi honestly by minute 25th i dah x larat dah :-P). Pagi tadi dah try exercise dgn lagu2 work out nih... ok, masa x rasa lambat sgt berlalu and i was happy dengar lagu2 pilihan i masa senam :-). (but still i stop at 25th minute...x larat weh! huhuhu...slow2 la kan...).

So... this is my work out songs:


  1. No Strings Attacjed (N'sysc)
  2. I'm a believer (Smash Mouth)
  3. Paling Comel (Acik & Siti Nordiana)
  4. Lonely No More (Rob Thomas)
  5. Livin La Vida Loca (Ricky Martin)
  6. Roar (Katy Perry)
  7. La Camisa Negra (Juanes)
  8. I'm Outta Love (Anastacia)
  9. Larger Than Live (Backstreet Boys)
  10. Fanatik (KRU)
  11. Awas (KRU)
  12. Exes & Os (Elle King)
  13. Intuition (CNBlue)
Looking at my list, u know la kan i ni dari era mana... mbahahahah...Anyway, how about u? Apa lagu workout u? And if u have good songs that i can listen to during work out, pls do share with me :-) I ni jenis cepat bosan...so nak tukar2 jugak lagu workout ni nanti...

Till then!
:-)

8 comments:

  1. i have no work out songs but i love most of the songs in ur playlist..errr yg cnblue tu je tak tau..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CN Blue is korean band. lagu ni catchy...akak suka... heheheh...

      Delete
  2. Keep it up dear. Why don't you try lagu 'I believe I can fly'. Pakwe akak Cristiano Ronaldo dgr lagu ni b4 games. Bagi motivasi gitew :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ kak... hehehe...pa we lama eh? bleh try utk cooling down session lagu tu... :-)

      Delete
  3. I Love La Camisa Negra... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...sedap lagunya...walaupun yg paham cuma 'kemeja hitam'. heheheh

      Delete
  4. samalah kita.. sakit lutut... slalu bg alasan sakit lutut klu malas exercise...

    ReplyDelete
    Replies
    1. td a friend of mine bagi tips tuam ais kat lutut lps workout... i x try lg...

      Delete