Nuffnang Ads

Wednesday, April 20, 2016

Detail Blood Test Result Cholesterol & Glucose in blood

Just for my record...


Ni result detail blood test on Gula dalam darah & cholesterol i masa health day hari tu. Actual glucose in blood 4.6 (normal) and Total Cholesterol to HDL ratio of 4.0. Tapi bad cholesterol and my total cholesterol i quite tinggi dr recommended point. So still kena hati2 and keep on jaga makan...

9 comments:

  1. Sugar sy 5.0... sebbaik dia ckp normal lg...haha...cholesterol last check 2years ago ms tu all normal range... yippiee....ni nk check sml, hopefully ok jugak sbb sy telan arctic sea utk elak bad cholesterol melekat..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana, kena jaga dah tu supaya paras gula dlm darah x bertambah naik... masa talk dr pakar jantung hari tu, dia kata paras gula 5 ke atas ada risiko utk dapat diabetes dlm masa 5 tahun kalau x jaga betul2... take care :-)

      Delete
    2. wah yeke... ok noted ST... TQ =)

      Delete
  2. lps ni try check Vit D level plak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah check last year, mmg rendah... lps tu mkn supplement. InsyaAllah re-test balik before nk buat IVF nanti :-)

      Delete
  3. nana tak pernah lg buat proper blood test. one day nak buat full body medical check up..dah 32 tahun hidup main hentam semua je kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good for u nana, mmg bagus kalau dapat buat chk up once in a while...

      Delete
  4. saya pun high cholesterol. Last check up 5.8. Sebelum tu lagi tinggi. Terus insaf..tak makan nasi lemak paru..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu...CPT, nasik lemak paru pon pebret i T-T

      Delete