Nuffnang Ads

Sunday, April 17, 2016

How do you know you are in serious relationship?

Ha... cemana eh u all tau yg relationship u all dah berubah taraf... dari kawan biasa dah jadi teman istimewa?

credit to owner

Honestly, I x de la kawan2 yg serius masa zaman skolah2 dulu. Zaman Uni, pon x dop. Org takut nak mendekati i kot... I was not really approachable agaknya :-P (tapi tu lah hikmahnya... sbb jodoh i bukan di kalangan kenalan skolah/uni i).

Masa zaman skolah2, memang ada istilah 'declare'. Maksudnya, perhubungan tu dikira serius (definition serius budak skolah la ya... hahahaha) bila ada declaration. Apa declarationnya? 'I love u' la kot... kehkehkeh... (sorry, x berpengalaman). And bila dah declare, perhubungan tu dah consider serious and exclusive.

For me, i know I'm in serious relationship masa awal2 kenal my husband lagi. Masa tu i dah 24 tahun. Dah ready for marriage. So bila my husband approached me, i asked him straight - 'Ni nak kawan saja2 ka, or kawan (dgn tujuan) nak kawin?' Hahahaha... ganas tak ganas? Of course my hubby kata kawan dgn tujuan nak kawin la kalau ada jodoh... so from there i know we are exclusive :-)

kitorang kawan pon x lama... we met in July 2004, we got engaged in Nov 2004 and we get married in April 2005. Allah permudahkan...smooth ja... banyak kenal my husband lepas kami kawin :-)

Heheheh... u all pulop macam mana? Bila u all tau yg u all in serious relationship?



7 comments:

  1. Engaged 2016? Married April 2015? Erk....Yani silap baca ke apa ni?

    ReplyDelete
  2. salah tahun rasanya tu.. ce tgk balik..hihi.. :D

    ReplyDelete
  3. ahahah... buat entry masa ngantuk...:-P ok dah betulkan

    ReplyDelete
  4. we know we're exclusive when.... entah..tau2 jadi..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... terer nana...tau2 jadik ;-)

      Delete
  5. I tau dia serius bila die keep tgu i for a year and dia bgtau dia bg gmbr i kat his mom then mak dia kirim salam.. tanjat gegirl! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...kalo dh bgtau his mom kompem serius tu :-)

      Delete