Nuffnang Ads

Friday, April 08, 2016

Suki-Ya

Last 2 wks on Friday, I pi Alamanda. Janji lunch with my friend. A friend cadangkan try makan di suki ya. U all penah pegi?



I x pernah pegi. This is my first time. Hehehe... Rupanya ala2 steamboat. Cuma kat sini, uniknya kuah sup tu ada 4 jenis. You can choose nak yg mana. I x ingat semua...yg i ingat ada kimchi based punya sup and miso. Before nak makan, i suggest u baca guide dia dulu.


Read the guide.... supaya yg first time pegi x la tertanya tanya cemana nak makan nih... heheheh...
Yang kiri tu kimchi based. Yg kanan miso kot... Sapa2 penah pi, kalo salah betulkan


memang x ingat apa jenis 2 ni. Tapi sup yg gelap ni mcm manis sket...


Kedai makan ni style buffet. So u can eat all u can. Dia ada station buffet di mana dorang letak semua jenis bahan2 yg nak direndam tu. Ada sushi jugak kat meja tu. Makan la banyak mana yg u nak, as long as u boleh telan... hikhikhik... Cuma daging you kena order. You can choose either lamb, beef or chicken. Kitorang hari tu ada 6 orang, so we choose all type of meat. hehehhe...

The foods.... yummeh!


Kalau u all perasan kat gambar atas ni, ada dipping sos yg dia bagi. Memang sedap dipping sauce tu. Lepas rendam2 n masak daging/mushroom.sayur etc, boleh la dippkan ke sauce tu and ngap! pergh!!! sedap tau...

Memang buleh repeat la makan kat sini. And it is healthy as well, sebab ada sayuran gak yg u bleh makan supaya meal u seimbang. Recommended for those yg tengah diet :-)

OK, till then...


8 comments:

  1. tak reti makan makanan jopun... huhu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan boleh masuk selera i :-) i ni adventurous sket bab makanan... hehehe

      Delete
  2. waa yummy..geng mkn sarah dah ditinggal jauh...cik mimi bz memanjang.. kena start cr geng mkn baru di penang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...memang x best mkn kalo x dop geng makan kan... (cik mimi kata nk diet.. hahahah)

      Delete
  3. WAAAAH! yang dah dapat cop halal tu eh? teringin sangat nak pergi ni. nanti boleh masuk wish list. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zura, tu sukiya ioimall. But i was informed by my fren that supplier daging kat suki-ya alamanda supplied halal meat.

      Delete
  4. Will need to try eating here. Looks delicious, kak!

    ReplyDelete