Nuffnang Ads

Thursday, August 06, 2015

Masih cerita raya

Senin n selasa, i pi beraya umah jiran2. Start dr last year, kitorang mmg pakat2 ngan jiran sebelah2 umah nak kunjung mengunjung. Ada 5 buah umah terlibat tahun ni. 2 umah pada isnin malam, another 3 pada selasa malam. Kami siap buat syarat - 1 umah ja yg hidangan berat (rumah pertama), rumah lain semua hidangan ringan. 

Tahun ni umah i giliran hari selasa malam. i buat hidangan ringan. Last year i dah buat nasik ayam. This year....

rojak buah, tauhu sumbat and pizza (after event. memang sokmo lupa nak amik gambo before)
Pizza tu, i beli yg instant ja. x dan nk meroti buat pizza base.

Hari rabu, jamuan raya opis. Banyak gila i makan...

cendol se mangkuk

char kuey teow sepinggan

aiskrem 2 kon

jeruk pelam almost sebalang (dok nyup nyap sepanjang ari)

dessert

Yg x de gambar - Nasi minyak lauk kurma daging, sambal udang n acar dan ayam golek 2 keping. Campur ngan air sirap bandung eskeremsoda (3 cawan) dengan air teh secawan. 

Banyak kan i makan... sebab jamuan raya tu dari pkol 11 sampai 3 petang. Dah makan main dish, sambut2 tetamu, makan lak char kuey teow, pastu sambut2 tetamu, makan eskerem etc. Asal ada masa makan. huhuhuu...

Bila la nk kurus cenggini kan???

6 comments:

  1. jamuan raya office saya pon buat long term camtu, 11am - 3pm. kitorang pergi 3 round makan. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... kan... tgk banyak makanan, kang x abis sayang pulop :-P

      Delete
  2. sis, berkenaan soalan sis sy area mana & recommend doctor tu. sy stay di muar. Bole sy dapatkan emel sis? sy ada nak tanya sikit.. tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh...muar...
      ni email i: nina_afida@yahoo.com

      Delete
  3. Banyak nyerrrrr......sedap2 pulak tu. Jamuan hari raya jabatan Yani aritu makanan pot luck yang staf bawak kemahin mcm nak kenduri kendara. Siap tapau bawak balik sebab masing-masing dah kekenyangan makan di opis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best dapat tapau bawak balik! heheheh...

      Delete