Nuffnang Ads

Monday, August 17, 2015

How many handphone charger do you have?

Tepon i ni bila dah half day, bateri pon dah abis. cepat betui power abis...

I have 3 chargers so far (wayar charger).

1 yg i bawak pi mana2...

1 yg memang ada kat my bedroom.

1 lg charger dalam kereta.

Kalo kat umah, slalu hp i charged masa i tido. So bila alarm bunyi, memang kena mangkit amik phone kat meja mekap. Tapi slalunya x terus bangun pon...sambung tidoq balik lps snoozekan tepon. Ahahaha...

Kalo i dok kat tingkat bawah, or kat opis, i pakai charger yg i bawak pi mana2.

Charger dalam kereta mmg dok dalam kereta ja. and also backup if i tertinggal charger yg i bawak pi mana2 tu...

But really, i think i need to add another 1. Untuk charger kat tingkat bawah umah i. At least, charger yg i bawak pi mana2 tu dok dalam beg ja and pakai untuk kt opis. heheheh....

err... how many charger do u have, and how many did u need?


ri ni tertinggal charger kt umah... ni pakai charger kereta charge tepon kt opis...
p/s: hati pon macam hp kan...kalo x charge dgn benda2 yg positive/motivation, lambat laun mati la hati kita tu...

8 comments:

  1. So far ada 2; satu yg original charger samsung...satu lagi charger usb cable. Erk, 2-2 bawak kemana-mana.... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe... rajin bawak dedua pi mana2...

      Delete
  2. Saya ada 2, satu kat rumah dan satu kat office. Kalau pergi mana-mana, bawak yang kat rumah punya.

    Pagi-pagi lepas solat subuh, saya cuba sedaya upaya chargekan diri dengan baca quran. InsyaAllah lepas tu bersemangat pergi office. Yeah!

    ReplyDelete
  3. satu kt umah, satu kt ofis. pastu bawak powerbank ja kalau gi memana

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...power bank mmg ada dlm handbeg, tapi guna hanya bila emergency.

      Delete
  4. erk ada 1 je kak. mana2 pergi pun bawak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...akak memang over dik ;-P

      Delete