Nuffnang Ads

Monday, May 19, 2014

Culas

Lately ni rasa culas dan malas nak update blog. Idea nak menulis ada, cuma culas rasanya nak perkembangkan dan menggarap idea menulis tu (pergh!!!! gaya macam nak tulis tesis! kikikiki :-P)

In addition.... sebab benda ni la blog ni tak berupdate....


gila main game ni!!!!
Ngeh...ngeh...ngeh.... u all ada yg main game ni tak? I used to main game ni tapi lps tu i berenti agak lama...sebab ada mission yg i x dapat complete and i get bored. Last few weeks bila stress ngan keje, i start main game ni balik. And last mission yg x complete tu, dah berjaya dicompletekan (yey!!!). Memang addicted main ni...

Game dia lebih kurang format airport city tu... build up your tribe, sampai ke a few pulau. La ni i dah ada 5 pulau. Plan resources for each pulau, export dan import the resources from one island to the other, buat mission yg dia bagi, jana ekonomi pulau. Memang best (to me la...) but not for those yg x sabar.... main ni x leh rushing nak terus complete semua mission, ada step2 nya sebelum final mission dapat dilaksanakan.... heheheh...

5 pulau dah berjaya diterokai (bleh jadik org FELDA dah ni... hihihhihi)

I rasa geme ni lagi best dari airport city (sebab i dah stuck kat airport city... punya banyak mission tak complete, end up i give up. huhuhuhuu...).

So, apa game yg u all layan?? Do share :-)

Till then...


31 comments:

  1. Sy masih setia main candy crush saga..baru level 394. Main slow2..ada masa stuck smpi berbln2..try smpi berjaya..gigihnya saya..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...tingginya level...candy crush adalah game yg i belum terjebak lagi... hehehehe :-)

      Delete
  2. i layan zombie vs plant tapi dorang tak update update nxt game. stress betul. and game tembak tembak tak ingat pulak namanya tu pon susah jugak sebab tak lepas lepas and give up. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh...i penah main zombie vs plant tu...memang comel game tu... heheheh...

      Delete
  3. Saya pun addicted kat satu game ni : clash of clan. Rajin giler melayan game ni. Btw sis, culas tu ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. teena, hubby akak layan game clash of clan ni... heheheh... culas tu adik beradik malas la dik :-)

      Delete
  4. lamenya tak main game..last main angry bird kot..haha..plant vs zombie pun best...skrg dah ada plant vs zombie 2..tp tak sempat lagi nak main...sy tak boleh start kang asik nak maaaaainnn je..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lady Z, memang addicted main game nih... hehehhe...lama dah i tak main angry bird...

      Delete
  5. ST, Yani sekarang dah jarang layan game kat hp/ pc.....main kejap lepas tu tinggal, lagi malas kalau kena main byk level mcm candycrush tu...skrg Yani banyak download e-book majalah kesihatan mcm shape luarnegara ...just untuk baca bahan2 yg courage semangat berdiet dan bersenam...

    Masa kat wad aritu, sepanjang masa layan e-book.....habis jugak front to end page 10-12 ebook tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...bagusnye yani!!! :-)

      Delete
  6. layan game candy crush..pastu dah stuck pastu stop..hehe

    skang ni baru nak cari game baru..suka main games!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...kalo stuck kat same level memang boring kan nana... sabar x sabar je la nk teruskan main tu...

      Delete
  7. Dulu main candy crush aje, tu pon dah ke mana. Tido jugak yg jadi pilihan. Hahahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah....same here...kalo x main game, tido la gamaknya....

      Delete
  8. Hehe. Keculasan tu berjangkit-jangkit, kak. Ni pun baru berjaya update. Hehe.

    Amboi rajinnya main game. I tak nak terjebak. Kang semua benda tak jadi buat. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak rajin main coz my hubby pun kaki game... hehehheh ;-)

      Delete
  9. Old timer - candy crush!tak abes2..ntah bila nk lepas level..huhu..selalu adik2 yg mainkan,baru gerak cket levelnya..,:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...not that old la kak ;-)

      Delete
  10. heee..igt ke mana menghilang... sue x berapa ngam dgn game..sbb kalah je dh give up..pastu terus uninstall..hahahah..dlm fon ni langsung xde game.. tapi bila boring2 plak, pandia plak cri fon org lain..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...siap carik phone org lain tu... kikikiki... :-)

      Delete
  11. me main game teka silang kata je...haha..tp best..sbb hr2 update game baru..candy crush da lama x main sbb takde org bg tiket..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...bagusnya me main game yg kena pikir... i malas nak pikir2 nih... heheheh...

      Delete
  12. Hehehe sama ngan saya kak...lama xupdate blog sebab busy dengan kerja dan main game. Ni semua pengaruh husband hihi. Saya dok gila main Hay Day dengan Clash of Clans heheh. Padahal banyak benda nak cerita kat blog. Asek rasa xcukup masa je aihhh :p...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...seronok dok main game... clash of clan tu comei kartun game dia...akak suka tengok... hubby akak dok pulun main... heheheh

      Delete
  13. Yup SweetT, ralik dibuatnya kan main game2 mcm ni tp serius best tau klau siapa yg minat game adventure mcm ni..i used to play game2 bina empire mcm ni jg, jana pndapatan, manage community n skills..seronok..tp itu dulu la skrg dh lma cuba avoid..hehe..nnti x t'buat keje lain jdnya..sket2 nk buka n tgk current progress game tu..huhu..sabor je kn.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...memang pon umie...sanggup tido lambat nak tunggu cash in duit kutipan... heheheheh...

      Delete
  14. suka layan candy crush je...game lain malas nak download takut terjebak.pastu yang leceh nanti nak kena cas hp jecoz abis bateri dok main game...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, betui tu ieda...abes bateri layan game...

      Delete
  15. zana dah lama x layan game dear.. hehehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...bz eh zana.. :-)

      Delete
  16. PvZ2


    burp
    buwak
    burp
    buwak


    hihiih

    ReplyDelete