Nuffnang Ads

Tuesday, October 22, 2013

Resolved Dah??

If u can read this entry, then....

Yesssss!!!!!! The problem is resolved! Hahahahaha.... (eh...alhamdulillah...)

I'm now at Kuantan. Ada briefing session kat sini. Now ni tengah kill time tunggu flight balik pkol 7.45 ptg ni (the only flight yg ada pun petang ni).

Memang tengah frust tadik. Apasal lak tak leh buat posting kat blog. Bleh post title jek tadik. Ni dah jadik serupa dengan kak baby's blog. I know she can't do posting for quite some. So, i try google and carik reason why i can't make posting in my blog. Since i have a lot time to kill apparently.... heheheehh....

I found a website yang explain possible reason naper jadik gitu. Pls click this link for details.

In summary, it was because google dah stop support for old browser. Basically, if u pakai Internet Explorer especially, memang akan ada few problem bila bukak blogger kat browser ni. Sbb blogger banyak feature yg hanya browser jenis baru je boleh support. So to rectify this, please use Google Chrome browser, yang mana u can download from internet for free.... (google je carik... heheheh).

So, pada kengkawan yang ada problem macam i tadi, x leh nak buat posting kat blog, and only buleh update title je, pls download google chrome and use it as your browser untuk melayari blogger :-)

Hope this helps... till then.

17 comments:

  1. saya pulak problem dengan facebook. blank je neewsfeed..apedahh huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiks...facebook punmasalah? Huhuhuhu....try google yuslin :-)

      Delete
    2. try dah google tapi satu pun xdpt resolve..huhu..dah send report ke fb pun xde feedback. erk

      Delete
  2. Oo patutla..mesti gelabah n suspen juga kn dibuatnya nape tetiba xbleh nak post entry..hehe..sama mcm hrtu tetiba blog i kna serangan virus..bikin nerbes dbuatnya skjp.. sib baik ada bntuan en google ni.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mau tak gelabah umie, i tgk my blog kosong....semua entry hilang... Huhuhuhu....google mmg profesor serba tau ;-)

      Delete
  3. selamat .. dah setel. ni macam kes aku tak leh login ke blog hari tu le .. memang gabra sangat. terus fikir nk buat backup. la ni dah tak buat back up lagi .. hehe

    ReplyDelete
  4. mmg sayang kan kalo entry2 ni hilang...

    ReplyDelete
  5. kalau saya pun gelabah gak..hehhe...byk tu entri...sayang kalau hilang kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan anna... x tau blogger ni ada auto back up ke tak...

      Delete
  6. I pun pernah jadi macam ni. Dan I buat benda yang sama dengan U. Settle masalah dengan google chrome. Memang tak guna IE dah untuk buka blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... nasib baik ada pak cik google ni. harapkan i, mau buat blog baru terus. kekekeke....

      Delete
  7. alamak.. boleh jadik masalah gitu eh? jgn laaa jadik kat idaaa.. huwaaa.. mau nangis patpuluhharipatmalam entry semua hilang.. kuikuiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... tu la ida... time kena tu mmg nak nangis. kekekeke.... seb baik bleh resolved.

      Delete
  8. Teringat zaman akak tak bole log in sampai mintak tlg Nina hari tu..kekeke..bikin kecoh je kakakmu ini..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekeke...the same reason ke kak?

      Delete
  9. wah sib baik boleh..klu x nangis nk update blog..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sue, masa tu baru rasa x bestnya x dapat update blog. lega dah ok la ni :-)

      Delete