Nuffnang Ads

Tuesday, June 04, 2013

Global March to Jerusalam - Mark your calendar!

Have you ever heard about Global March to Jerusalam a.k.a GMJ? Actually, i pun baru tau pasal ni hari ni... hehehheh... memang x mengikuti perkembangan semasa betul i nih... blame it on politic-related-news-yg-i-malas-nk-dengar/baca-kt-TV/paper that causing me x tengok berita or baca paper (read: malas...huhuhuhu).

Anyway, GMJ is actually an international organisation that organised an annual marching to Jerusalam or the nearest point to it, to raise international awareness on Palestinian right to freedom. Last year diorang buat on 30 March 2012. This year the whole world will do it on 7th June 2013, which is this coming Friday. Tapi idok ler u all kena pi Palestin nun nak join this march. Actually, this event will also be conducted at major cities kat dunia ni. Kat malaysia nih, diorang buat kat Dataran Kemerdekaan Shah Alam, pkol 8 - 11 malam.

Sapa free bleh le join...
So if u all berkelapangan, pi la join eh... Selain dari tu, u all bleh juga buat sumbangan bersempena Ramadhan yang akan datang ni... Sedikit pemberian buat bekalan anak-anak shuhada' dan balu-balu pejuang Palestin. Caner nak sumbangkan? Beli bunga :-)

kalo kecik, click gambor kasik besor...
Tapi for those yg dah ada commitment lain at that time, x dapat nk pi, masih juga boleh memberikan sumbangan berbentuk penajaan bunga2 tu... Or sumbangan untuk melancarkan the event itself (of course they need some money to organise the event kan...). You can bank in your contribution to my fren's account (she is one of the volunteer for GMJ) and don't forget to e-mail her dan bagitau about your contribution tu ya...

Maybank Islamic Account: 1643 5114 3002
Erna Waty Salihuddin (erna.salihuddin@gmail.com)

For further info on GMJ, visit here
For further info on Rose2Rose project visit here

Hanya Allah saja lah yang boleh membalas sumbangan kalian untuk bumi Aqsa dan warganya. Walaupun kita tak mampu nak menyumbang dalam bentuk jihad perang untuk membebaskan Palestin, hopefully Allah terima sumbangan kita yang x seberapa ni... Amin.


4 comments:

  1. thanks for sharing sis!

    ReplyDelete
  2. Thank you for sharing kakak. I pon baru tau aje dr entry you. Heh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warwar kan kat kengkawan sash :-) meh menderma ramai2

      Delete