Nuffnang Ads

Wednesday, June 19, 2013

{Sticky Post} 1st GA : Nia lil Ramadhan (tarikh tutup 19 June 2013) - Updated. Make sure u read it :-)




1st GA Banner

Yup...u read it right :-) Ladies and gentlemen, welcome to my 1st GA. This GA is sponsored by NiaSouq at niasouq.com.my

Usually, kita celebrate Eidulfitri a.k.a Hari Raya dengan meriah. Dari kecik kita dah di exposed dengan bila raya mesti ada kuih raya, ziarah kubur, bermaaf-maafan, dapat duit raya, dapat baju baru atau pakai baju cantik-cantik,lagu2 raya dan sebagainya. Don't get me wrong, mmg kita boleh meraikan Hari Kemenangan umat Islam mengerjakan puasa di bulan Ramadhan. But wouldn't it be even better if we celebrate and welcoming the month of Ramadhan as well?

Due to this, NiaSouq has launched 3 products berupa hamper as a gift or hadiah untuk family, frens or even corporate gift to celebrate and welcoming Ramadhan al-Mubarak. They have a Premium Gift which sesuai untuk corporate gift, standard gift which sgt sesuai untuk family (mak, abah, adik beradik, wife and hubby etc.) and friends. And also Aulad Gift - hadiah yang sesuai untuk anak2 menyambut Ramadhan. I paling suka yang ni sebab ada buku tentang ramadhan yg mana characternya boleh di masukkan dengan nama kanak2 yg kita nk bagi gift tu. Sgt sesuai untuk ajar anak2 kita menyambut Ramadhan al-Karim. For details, you may go to niasouq.com.my

So, apa yg perlu anda buat untuk menyertai GA ni? Let me put it in point form...senang sket nak tengok.

Kategori A: Untuk mereka yang mempunyai blog (Hadiah berupa 'Premium Gift' from niasouq.com.my)
  • Mesti jadik follower of my blog untuk join kategori ni. Bukan follower, mintak maap la yer... Heheheh...
  • Copy the above banner and buat satu entry mengenai Ramadhan. Anything about Ramadhan. Pengalaman u, or cerita ttg kemuliaan ramadhan...apa saja...And dalam ur entry tu wajib ada link to niasouq.com.my (of course la kena ada...dah dorang yg sponsorkan....).
  • Tinggalkan link of your entry in this entry's comment.
  • Pemenang akan dipilih berdasarkan entry mengenai Ramadhan yg paling menarik dan menepati syarat2 di atas. Sekiranya semua cerita menarik, pemenang akan di pilih melalui cabutan nama.

Kategori B: Open (terbuka untuk yang tiada blog atau x dapat nk sertai kategori A. Hadiah berupa 'Standard Gift' from niasouq.com.my)

  • Sila jawab semua soalan berikut:
    1. Sila listkan barang-barang yang terdapat di dalam hamper 'Gift for Kids'?
    2. Apakah tajuk buku yang merupakan salah satu barang di dalam hamper 'Standard Gift'?
    3. Sila listkan jenis2 kurma yang terdapat di dalam hamper 'Premium Gift'?
  • Setiap jawapan hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entry ini berserta dengan email address anda untuk memudahkan pemenang di hubungi.
  • Pemenang akan dipilih berdasarkan jawapan yang betul. Sekiranya ramai yang mempunyai jawapan yang betul, pemenang akan dipilih melalui cabutan nama.
Tarikh tutup GA ni ialah pada  19 June 2013 tepat jam 12 tengah malam.



So...apa tunggu lagi...moh ler join GA i nih... :-)

Selamat Berjaya :-)

p/s: Hari ni dah 1 Sya'ban. Selamat berpuasa kepada yg berpuasa hari ni :-) Dah tak lama dah nak masuk Ramadhan...

26 comments:

  1. mesti masuk ni.
    ok akan dikarang entry ramadhan itu
    :D

    ReplyDelete
  2. wah..menarik ni..teringin nak join tapi cetusan idea nk mengarang entry best ramadhan blum ada lg..hehe..sat..sat..nk p cari idea dulu.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita apa2 pun buleh umie, asalkn ada kaitan dgn ramadhan. X pe, nxt wk baru tutup GA tu...umie join tau :-)

      Delete
    2. ok2 nina..ini my entry yek :-) ..saja kongsi pengalaman juga..hehe
      http://iwannabeumie.blogspot.com/2013/06/entri-khas-suatu-peristiwa-di-malam.html

      Delete
    3. Tq umie :-) yey.... Peserta ke 4 kategori A :-)

      Delete
  3. hurmmm... macam menarik..cuma kna cari masa dan idea ni.. heheh

    ReplyDelete
  4. salam Nina,

    Ai join ye. ni link ke entry Ai tu:

    http://bestari206yati.blogspot.com/2013/06/nia-lil-ramadhan-give-away.html

    minta2 jadi pemenang.
    hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yey! Peserta pertama :-)

      Delete
    2. alhamdulillah.

      semoga peserta pertama dan bakal menjadi pemenang pertama.*tak malu. hihihi
      (^_^)V

      Delete
    3. InshaAlah, ada rezeki x ke mana... Eehehe :-)

      Delete
  5. Wahh..rasa mcm nak try..mari fikir cerita apa nk share :P

    ReplyDelete
  6. Nina, this is my link :)

    http://anafiza82.blogspot.com/2013/06/nia-lil-ramadhan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ana for joining this GA. Seronok ada yg sudi join :-)

      Delete
  7. Nak joint....tak pe tarikh tutup 19hb kan..cri idea dulu..hehe

    ReplyDelete
  8. Anonymous1:54 pm

    salam sis,
    These are my answers (how I wish I could win):)
    Answers (category B):-
    Q1:
    1 packed chocodates
    4 boxes of Raisin
    1 book - Ahlan wa Sahlan Ramadhan
    1 Button Badge
    1 My Ramadhan Chart

    Q2:
    Adab Ramadhan

    Q3:
    Mariami, Ajwa & Yuta dates

    My email add: zackzarina@gmail.com (Zack)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yey! First entry for kategori B. Kalau x de entry sampai closing malam esok, kompem u menang :-)

      Delete
  9. Tinggal link (checked!)

    surayajafar.blogspot.com/2013/06/ga-by-sweet-tooth-nia-lil-ramadhan.html

    Pilihlah daku jadi pemenangmu.. Heheheh

    ReplyDelete
  10. yey! peserta ketiga Kategori A! InshaAllah, nanti para hakim review...doa2 la yer :-)

    ReplyDelete
  11. Kak Nina, im a bit confused pasal tarikh tutup. thinking that June 19th still valid, here's mine.

    http://babyworldourworld.blogspot.com/2013/06/menambah-koleksi-kenangan-ramadhan.html

    tapi kalau dah terlewat, tak apalah. hehe.

    Kategori B

    Sila listkan barang-barang yang terdapat di dalam hamper 'Gift for Kids'?
    1 bungkus chocodates
    4 kotak kismis
    1 buku - Ahlan wa Sahlan Ramadhan
    1 Button Badge
    1 My Ramadhan Chart

    Apakah tajuk buku yang merupakan salah satu barang di dalam hamper 'Standard Gift'?
    Adab Ramadhan.

    Sila listkan jenis2 kurma yang terdapat di dalam hamper 'Premium Gift'?
    100g Kurma Mariami
    100g Kurma Ajwa
    100g Kurma Yuta

    Thanks! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh lagi dik...actually i pun salah cakap kot... It should be 11.59 mlm 19/6 tarikh tutupnye. Hehehe...anyway, tq for joining :-)

      Delete
  12. Assalam...

    http://coretanhidupini.blogspot.com/2013/06/1st-entry-ga-untuk-dessert-of-life-1st.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yey! Terima kasih cik puan tipah kerana sudi join GA ni :-)

      Delete