Nuffnang Ads

Sunday, March 27, 2011

Arnab & Tax

I was busy at the kitchen when my hubby told me that my mum's rabbit is giving birth. There were 4 anak arnab. But one of it may not survive. Masa my hubby tengok anak arnab tu dah lahir, tapi kulit one of it dah tersiat and kaki dia dah hilang. Tinggal tulang kaki dia je... We suspected arnab jantan yang sekandang dengan arnab betina yang melahirkan tu punya kerja... Anyway, just to be on the safe side, my mum dah keluarkan arnab jantan tu keluar dari kandang and let it berkeliaran kat laman rumah. Skang ni I dah at my home. Tak tau apa cerita anak arnab putus kaki yang malang tu... I don't think dia boleh survive. Sedih lak rasa.

Petang, I went to kenduri doa selamat jiran kat kawasan perumahan ni. Makan2, borak2 and then balik rumah siapkan tax submission. Alhamdulillah, tahun ni tak payah bayar tax. Dah bayar extra pun dari potongan cukai bulanan. Form dah selamat di submit melalui e filing. Actually this is my first year pakai e filing. Senang gila sebab all the info from my EA form (penyata pendapatan) dah ada in the BE form. So just edit part relief jer... lepas semak and pastikan semua betul, just click button and send my submission form.

Lega tax dah settle. So can concentrate to plan my 6th Wedding Anniversary surprise to my hubby :) heheheh.... Apa nak buat eh?

5 comments:

  1. sy ade idea tp mayb idea ni dh lapuk kot...bg present or cupcakes or bunga/ coklat kt ofis suami akak..mintak org hntrkn...hehe...

    ReplyDelete
  2. wa....rabbit beranak lagi....

    ReplyDelete
  3. arnab mana yang beranak??

    ReplyDelete
  4. Huda, Hubby akak cuti...ada kat umah. Akak pun cuti gak. hik..hik..hik...

    Mi,
    Kali ni arnab yang coklat lak...

    ReplyDelete
  5. wahhhh...dua2 cuti lg bgus...akak msk la special2..pas2 nt bg kt sy dkit ;-)

    ReplyDelete