Nuffnang Ads

Thursday, November 19, 2015

Quick Update

hohohoho... 9 hari x berupdate blog nih. BZ sket sbb Board Meeting hari selasa ri tu. Mcm biasa la... banyak persediaan nak kena buat. And towards last minute pon banyak presentation slide changes. Pening ngan board preparation kali ni.

But alhamdulillah, walaupon banyak agenda, sekejap ja meeting. from 2 pm ke 5 pm. Agenda ada 13. Kira ok la kan... i dok expect meeting abih pkol 8 malam. hahahahah... pastu board member plak mood bagus2 semua. I have 3 paper, but i cakap x sampai 10 minit in total for all the paper. Gila cepat board approve. Lega... (presentation is not my strong suit. Even dah banyak kali pi board meeting, i still have butterfly in my stomach everytime nak kena present kat board. huhuhuhu).

Sebab dah lega settle board ni (err... ada another one in dec, tapi let's not think about that board meeting eh...), smalam masa meeting @ klcc, singgah kino and reward myself with a thriller novel. Meeting abih awai, so i balik awai and read the book. Abih dah eh 1 buku tu... huhuhu... cepat betui. But buku tu memang plot dia cepat and suspense. by pkol 12 mlm i dah abih satu buku. (hehehe...buku cerita laju...cuba baca buku ilmiah sket... 2 muka dah zzzzz).

Moving on to my weight watching effort. Alhamdulillah, these 2 weeks back memang jaga makan. I've shed another kilo. Suka! Suka! Tambah semangat nak jaga makan. Ni kalo tambah ngan senam mesti banyak lagi yg turun. Tapi sebab last 2 weeks asik banyak keje kat opis, sampai umah dah x larat nk senam. Nak melepek ja depan TV n forget everything about work. So i jaga makan ja la... counting calories intake. Hopefully istqamah la...banyak lagi nak shed ni...

Till then :-)

8 comments:

  1. hebat lah akak boleh jaga makan, kira kalori and all. Saya memang tak boleh kak. Sebab saya suka makan. Tu yang kena workout kaw2 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu...x dop hebatnya dik...impaknya x sama mcm dgn bersenam... ni sementara ja nk tunggu bleh dapat time nk senam... nak mulakan tu yg payah tu...

      Delete
  2. Tahniah ler berjaya juga turunkan berat badan dalam masa2 kritikal hujung tahun ni..Yani gak yang berjaya menternak lemak banyak2 dlm badan..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani, turun sikit je ni... But better la dr x turun langsung... Lama dh dok tang tu weight i nih... Tu yg excited bila turun sikit tu... Hehehe

      Delete
  3. seronok dengar cerita org turun berat badan, diri sendiri xpernah turun, naik sahaja sepanjang tahun ... ;'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. namy, i buat mana mampu ja... x mampu nk bersenam lagik ni...

      Delete
  4. Semangat bl nmpk org lain mula nk jaga mkn n turun berat bdn.diri sendiri ntah bl nk insaf.teruskan update ye..tahniah.

    ReplyDelete