Nuffnang Ads

Wednesday, September 09, 2015

Wordy Wednesday: Agenda Makan

Last week, company tempat my hubby keje anjurkan family day. Dorang buat kat Sunway Lagoon. Sampai around 3.30pm. Tapi dok mencari parking, huish... kemain ramai orang. Setengah jam kot carik parking...dok pusing, pusing. akhirnya, dapat la jugak parking...tapi kemain jauh dari hotel.

Check in hotel around 4 pm, then kami dok bilik ja menunggu dinner malam tu. And dinner that nite, owh.... banyak betui i makan... T-T

Dinner table kami. X nampak pon pentas... sebab terhalang dek tiang n kipas. Screen nya kecik bebenau... baik x yah letak... cost saving agaknya tahun ni, x de jemput retis. last 3 years, dorang jemput Faizal Tahir & Apek :-P



Nak masuk dinner pon ada tag... sbb dinner dekat area water park dia kot...


First meal of the nite, kambing bakar, mashed potato with sos black paper

Then belasah sate, kuih popia, sup ayam berempah and char kuey teow. X kick la char kuey teow tu...kering...i kena makan ngan sup.


Last, laksa. Sedap gak...

kalo x disebabkan batuk i x baik lagi, memang i belasah eskrem. berpeti peti eskrem tu... x limit pulak tu... huhuhu.....

Next day, pi breakfast then lepak bilik sampai waktu chekc out. Lps check out kami balik. Hah!!!...balik???!! sure u all wonder, x pi ke theme park dia? In fact, kitorang dapat free ticket masuk theme park tu. But kitorang malas... and i pon x baik lagi batuk... so balik lepak kat umah lagi sedap... hehehehe....

Apakah ini tandanya we are getting old??? Owh my...  :-P

8 comments:

  1. Seronoknya makan...!

    Kalau I, tetap jua lah makan icecream walaupun batuk sambil baca doa macam my grandma, "apa aku makan semua jadi ubat!" and ngap. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... lps ni bleh i amalkan doa ur granma tu ;-)

      Delete
  2. Oh..kami sefamily mama kata hantu air..memang takkan lepaskan la kalo berpeluang main air..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiks...antu air... ahahaha... ;-)

      Delete
  3. Wah...makan2 ni yang best....terliur tengok laksa tu....mana nak cari ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksa nyonya ni rasanya yani... banyak kt melaka tu... hehehe...

      Delete
  4. theme park ni best kalau bawak budak2 je. weols pun dah malas dah kalau kami2 je yg pergi.. mmg rasa sendu ja.. hihi.
    laksa tu macam ada udang. harus bukan laksa utara.. kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah reen, bukan laksa utara. laksa nyonya rasanya ni...

      Delete