Nuffnang Ads

Tuesday, April 16, 2013

Shukran Ya Rabb....

Shukur Alhamdulillah....

Di saat ini i bersyukur kerana (not in any particular order):

  1. I dilahirkan sebagai muslim.
  2. I masih hidup menghirup udara segar di bumi Allah ini.
  3. I punya suami dan keluarga yang menyayangi i
  4. I punya kerjaya yang menjadi sumber pendapatan i
  5. I masih sihat untuk meneruskan hidup di bumi ini
  6. I dilahirkan cukup sifat
  7. I masih mampu makan dan minum dengan berselera
  8. I ada baju untuk dipakai
  9. I ada kereta nak pi keje
  10. I bahagia dengan hidup i....

Banyak lagi things/nikmat yg I sgt bersyukur pada Allah...tak terkira banyaknya...dari sekecil-kecil benda hingga la ke sebesar-besar perkara. Tapi kalo tulis semua, sampai bila2 pun x abis kot....

Kenapa tulis pasal ni? Sebab nak ingatkan diri sendiri supaya sentiasa bersyukur ngan nikmat Allah bagi, tak kira kecik atau besar.

Alhamdulillahi Rabbil Alamin.... Syukran Ya Rahman...

p/s: Apa yg u all shukurkan di saat ini?

18 comments:

  1. Bersyukur dengan segala pemberianNya....yang penting kita sentiasa bahagia dengan apa jua pemberianNya....

    ReplyDelete
  2. antaranya,

    my husband! haha.

    & nyawa yang masih dikandung badan ni :)

    ReplyDelete
  3. Setuju! Kita patut bersyukur dengan apa yg kita ada sekarang. Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  4. ida bersyukur dikala ini ida masih hidup... ;))

    ReplyDelete
  5. bersyukur saat stress dgn kerja yang datang berlambak2 lepas cuti ni, Yani masih bekerja dan dibayar gaji.

    ReplyDelete
  6. bersyukur dengan apa yang ada, segala nikmat dan rezeki yang Allah beri :')

    ReplyDelete
  7. i bersyukur sbb i pernah ttc and ia byk mengajar ttg idup

    ReplyDelete
  8. :) harus bersyukur dgn setiap perkara..

    ReplyDelete
  9. bersyukur di beri peluang bersama orang tersayang dan sama2 menjalani hidup penuh pancaroba ni

    ReplyDelete
  10. sue slalu fikir knapa org lain boleh dpt itu..dpat ini..
    tak pnah bersyukur dgn keadaan skang..selalu lalai.. :((

    ReplyDelete
  11. bersyukur kerana masih diberi nafas sehingga saat ni untuk muhasabah diri dan bertaubat padaNya ...

    ReplyDelete
  12. bersyukur atas segala nikmat yang tak mungkin dapat dihitung ..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  13. rasa syukur sgt kerana Allah masih tetap memberi peluang merasai pelbagai nikmatNya yang tak terhitung selama ini..juga kemanisan iman..Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  14. syukur.. terlalu banyak sebenarnye nikmat pemberian Allah pada kita dalam sedar mahu pun tidak sedar.

    ReplyDelete
  15. I bersyukur I ada semua yang I nak cuma 1 je tak dapat lagi, in shaa Allah suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  16. I bersyukur dengan apa yg i ada sekarang, suami & family yg supportive in whatever i buat. Syukur masih sihat & bahagia. Walau ada kekurangan, tapi i still bersyukur. Ehh, pjg pulak senarai kesyukuran i. Hehe.

    ReplyDelete
  17. betul tu.kene selalu mengingati apa yg kita ada skang, spy kita lebih hargai.lg satu jgn sesekali membanding diri kita dgn org yg lebih dari kita.nanti timbul rasa tak bersyukur dgn apa adanya. peringatan utk diri eka ni.:)

    ReplyDelete
  18. syukur sbb dapat buat master sambil dibayar gaji. hehehhe

    ReplyDelete