Nuffnang Ads

Sunday, April 14, 2013

Decision

Setelah ditimbang tara, we have decided that we will postpond our 3rd IVF next year. Huhuhuhu... lambat kan? X apa la.... banyak faktor yg both of us considered until we reached such decision.
Antaranya, sbb my eggs. Based on last ivf, my eggs was one of the factor contributing to the failure of last treatment. I did asked the embryologist n doc how can i improve my
egg condition? They said, lifestle change. Amalkan gaya hidup sihat. And i know that egg cycle is 90 days...Pastu pose, raya, year end.... so next year is the best time. In the meantime, boleh la i meneruskan my 90 days challenge. Turunkan sikit demi sedikit berat bdn i ni, until i reach healthy BMI. 


Yg atas ni, are all the injection that i took during my 2nd ivf. Actually ada lagi gonal syringe yg x masuk. Plus 2-3 syringe yg amik kt spital which were disposed by the nurse. Hopefully with the time that i have now, i boleh buat perubahan positive to my lifestyle n for my 3rd ivf, i won't need to have that many shot to take anymore. 

I also nak amik kesempatan ni nk ucapkn terima kasih tak terhingga buat my hubby n family for the support n doa along the last ivf. Tak dilupakan, jutaan terima kasih buat teman2 especially fellow ttcian yang x pernah putus2 memberikn kata semangat and mendoakan i. To all followers of my blog, silent readers or not, i can't thank you enough for the kind words, the support n encouragement and also the doa that u had given me. Walaupun we didn't know each other in person, but the warmth shown to me is like i was your best fren :-) thank you all.... Hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian semua. Barakallahu fi kum....Amin...

25 comments:

  1. Insyaallah...next ivf ada rezeki utk you.. Atleast dpt rehat2 dulu sementara tggu thn dpn kan.. Apapun saya doakan yg baik2 utk you ya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...thanks carmello :-)

      Delete
  2. Salam... Kat mana ye buat ivf? Sori..lisa follower baru... InshaAllah akan melalui prosedur yg sm mcm awk juga...neway... Semoga usaha kita utk mndapatkn zuriat akan diperkenankan olehNya..Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... TQ folow my blog :-) i buat kat hospital pantai bangsar.

      Delete
  3. 90 days challenge? lets!

    i too have decided not to rush things. despite many things that i foresee incoming. hm.

    chaiyok, kak! for a start, i think i should kiss my midnight eating habit goodbye. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom!!!! hari ni akak start dengan poser isnin. huhuhuhu... last week dah belasah makan puas2. midnight eating - masa cuti sebulan ari tu mmg dok belasah makan jer... heheheh...

      Delete
  4. caiyokk...caiyokkk sweet....kawan saya pun ada masalah telur n 2nd ivf failed.....doc cadangkan dia amik supplement q10....saya pun x tau sangat...huhuhu..anyway.....lambat atau cepat bukan ukuran tapi kesihatan kena diutamakan dulu......mmg betul..gaya hidup sihat juga mempengaruhi kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anna, can u asked ur fren about that q10 tu? kalo u bleh buat satu entry about it, that would be great :-)I pun dok search internet on how to improve my eggs.

      Delete
    2. no problem dear..nanti i tanyakan kwn i tu ....huhuhu....dia baru ambik q10 tu...

      Delete
  5. It's ok babe. InshaaAllah ada rezeki u pasni. Rehat dulu, diet dulu. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah...mmg kena diet bebetul nih... heheheh

      Delete
  6. sweethtooth..all the best to you...

    saya pun ada prob dgn telur jugak..may be faktor berat bdn bertambah n hormon..

    terharu sgt baca all your efforts in TTC..saya doakan semoga semuanya dipermudahkan Allah..aminnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Axa, have a good rest in ur 2WW. I doakan ur treatment berjaya :-) Amin...

      Delete
  7. Semoga berjaya dalam 3rd IVF ya sweet..rehat2 dulu ok :-)

    ReplyDelete
  8. Semoga kesabaran & ketabahan akan diberi ganjaran terbaik oleh-Nya, take care dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq adah... Lama hang x update blog ni... :-)

      Delete
  9. tak dapat imagine keadaan saya kalau macam tu punya banyak jarum yang diguna.. u are sure one tough woman! sangat kagum! good luck in your next ivf.. doesnt matter when, be positive, be strong and lets live life healthily!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... I'm sure other women who have to would do it as well. TQ for ur wish... InshaAllah, akan sentiasa berfikiran positive :-)

      Delete
  10. sweet, let's get back to it(90DC)..dan sama2 kita will never lose hope of Allah's Mercy..insyaAllah, i believe soon the time will come :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah...Amin... jom kita mula balik 90 days challenge ye :-)

      Delete
  11. semoga u akan berjaya on ur 3rd attempts...yakinlah ada kemanisan yang akan menanti ya...sama2 kita teruskan jihad ini :)

    ReplyDelete
  12. Insyaallah akan ada rezeki Nina, Allah tahu yg terbaik buat kita

    *hugs

    ReplyDelete