Nuffnang Ads

Wednesday, August 03, 2011

The Surprise - OPS Birthday

My hubby's birthday is on 2nd August. As I told you before, I had planned a surprise for him. Since the surprise need to be done exactly at 12 am, I took a nap (boleh category as nap ke?) at 10 pm.

Exactly at 11.50 pm, i woke up (dah kunci jam siap2 dah...kalo tak kompem terlajak punya). MDH tak tido lagik...tengah main computer game. Chantekkk!!! So, dengan buat2 muka ngantuk, i turun ke tingkat bawah buat2 nak pi minum air. Sempat jeling my hubby yang main game, tengok dia khusyuk jer main game... bagus...

Sampai tingkat bawah, terus menuju ke peti sejuk untuk mengeluarkan kek yang berjaya diseludup masuk ketika MDH pergi pasar ramadhan. Bukak kotak and letak kek atas meja di ruang tamu. Then, pi bilik belakang and bawak keluar hadiah yang berjaya diseludup masuk bersama kek tadi. Ok, semua dah ready...bleh nyalakan lilin. Kek...check! hadiah...check! lilin dinyalakan... check! Masa untuk beroperasi...

Ambik HP and call my hubby yang di tingkat atas lalu berkata "Abang...tolong...kaki ayang cramp!" Berlari-lari MDH ke bilik tidur (ingatkan i dah balik ke bilik n sambung tidur). Terpaksa la jerit skek malam-malam buta ni: "Abang...kat bawah la...." Terdengar la MDH berlari-lari anak ke tingkat bawah sambil bertanya apa yang aku buat dok kat bawah malam2 ni... Sebaik jer MDH muncul di ruang tamu....

"Happy Birthday to you....Happy Birthday to you...Happy Birthday to Abang.... Happy Birthday to you..."

I sang the song dengan suara yang sumbangseh... huhuuuhu.... terkejut MDH... Lebar senyumannya when I wish his birthday. Menjadik surprise saya :-)Seronoknya!

Abang Dear, hope u like my present... coz i like it so much. Hahhahahah (ni beli present untuk hubby ke diri sendiri?)

7 comments:

  1. sweeet!!!!! ;)

    ReplyDelete
  2. so sweet ;) semoga berbahagia seterusnya ...
    i like 'coz i like it so much, mcm beli hadiah sendiri' hahaha

    ReplyDelete
  3. so sweet of u akak...untung husben akak..alhmdulillah..moge kebahagiaan yg dibina hingga ke alam syurga...hepi bday utk hubby akak ye..opppssss belated bday...

    ReplyDelete
  4. Hehehe... I memang suka buat surprise... seronok tengok org terkejut dan rasa gumbira...

    Adah... memang macam beli hadiah untuk diri sendiri...coz aku beli game wii...Aku yg excited nak main... huhuuhu...

    ReplyDelete
  5. haa..nanti leh tumpang main wii..huhuhuh

    ReplyDelete
  6. ooo...boleh..boleh...boleh...mai saja umah ku...

    ReplyDelete