Nuffnang Ads

Friday, August 19, 2011

Petua, Ramadhan

I listened to radio this morning (on the way to work). Ustaz Zahazan had shared on  petua untuk memulihkan bayi songsang. According to him, he got this petua from a Sheikh in Arab (can't remember which part). What u need is minyak kelapa dara or just a plain minyak kelapa (bukan kelapa sawit yer...itu minyak masak...hehehhe). Bacakan surah At-Tariq ayat 1 hingga 7, dan sapukan dari perut hingga kawasan rahim dengan bilangan ganjil (3x ke...7 x ke...). Semoga ini bermanfaat buat semua.

Ramadhan dah masuk hari yang ke 19. Malam ni bermula lah pusingan 10 malam akhir Ramadhan. Cepat sungguh masa berlalu. Meh kita sama-sama mengimarahkan 10 malam terakhir ni.

Weekend ni nak start buat kuih raya. Weekend je la pun yang saya ada masa. Tahun ni berazam nak buat kuih raya sebab oven yang saya beli setahun yang lalu hanya pernah digunakan 2 kali jer... tu pun, sekali saya guna (buat cinnamon bun yang jadik cinnamon biscuits), and sekali lagi adik saya yang buat kek kelapa (alamak....aku teringin la kek kelapa ko mimi...sodap!). Please wish me good luck! Even though I luv dessert, tang biskut & kuih2 ni bukanlah kepakaran saya.

Harap-harapnya kuih saya buat nanti tak la keras macam batu.... huhuhuhu....

1 comment:

  1. salute ah :) buat biskut raye... aku confirm tunjuk2 aje. hehe

    ReplyDelete