Nuffnang Ads

Monday, August 01, 2011

Ramadhan - Day 1

Alhamdulillah...selamat menempuh hari puasa yang pertama. Hari ni masuk opis awal sikit (awal banyak sebenarnya!) pkol 7 dah terpacak kat opis. Sebab nak balik awal. Pkol 4 dah boleh balik. Bersyukur sangat company ni introduce flexi hour. Senang sikit nak adjust masa sendiri.

Walaupun i bertolak kluar umah selepas subuh, kenderaan di jalan raya punyalah banyak... tak sangka ramai sungguh orang yang keluar awal pagi untuk pergi kerja di Kuala Lumpur. Tapi, alhamdulillah, tak ler jam teruk. Sikit-sikit jer... Balik pun cam tu...Ingatkan pkol 4 dah awal... rupanya boleh tahan gak banyak kenderaan waktu tu.

Anyway, semoga esok akan lebih baik dari hari ini.

Daripada Abu Hurairah daripada Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud: Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuninya segala dosanya yang telah lalu.
(Diriwayat oleh imam Nasai'e, Ibn majah, Ibn Habban dan Baihaqi)

p/s: Esok birthday my dear hubby. Nak buat surprise kat dia malam ni :-) hehehehhe....

1 comment:

  1. Anonymous8:32 am

    hah, surprise apa agaknya malam2 tu?
    - ida

    ReplyDelete