Nuffnang Ads

Wednesday, January 20, 2016

Yummly!

I ni jenis yg suka variety in my food. I cepat bosan kalo masak n makan benda yg sama... So i rajin la menggoogle resepi, but often i found out leceh nak browse internet... And leceh nk go through the resepi n get frustrated bila ada bahan yg i x mo ada dlm resepi tu.

Last month, i stumble across this application called 'yummly'. And i love it so much! Guna app ni, memang mudah sangat nak cari resepi. I just taip apa yg i nak cari, and walla... Keluar semua resepi.


Yummly aps... tergoda tgk ice cream nih...

Yang paling i suka this app can be customised to your preference. Contoh, macam i x makan pork, alcohol, prefer western, italian, asian food, healthy food... Semua ni i masukkn dalam setting. So bila i search for any resepi, x dak la bahan2 terlarang dlm resepi tu and result yg keluar akan ikut my preference. Sapa2 ada allergic to food, memang senang la nak cari resepi...

I also love its look n feel masa pakai app ni. Senang! Siap bgtau estimated time nk siapkan dish tu...and the calories it has. Yummly ni access resepi yg ada kat internet (from blog n other website). So u get banyak option jenis resepi mana u nak pilih.

selain dari tu, ada function yg boleh buat list bahan yg u tak de n dia convert jadik groceries list

So fren, kalau nak mudah cari resepi, use this apps ya. 

5 comments:

  1. tq for sharing! sgt berguna ni kak ST

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaaaaaaa melelehhhhhhhhhhhhhhh ailioooo tgk eskrem kokenat tuuuuuu..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhehe...saje letak gambar yg tu...mmg drooling kan tengok...

      Delete
  3. Teringat masa study dulu i buat app something like this jgk utk assignment...haha

    ReplyDelete