Nuffnang Ads

Tuesday, January 12, 2016

Let it go

Let it go.
Let.it.go.
And move on.

Easier to say than done kan?

I think, ramai antara kita yang ada masalah ni. Susah nak 'let it go'.

Susah nak let go someone yang kita sayang tapi dah tak sayang kita lagi.
Susah nak let go kesalahan yang orang lakukan pada kita walaupun orang tu dah minta maaf.
Susah nak let go masalah yang berlaku diluar kawalan kita.
Susah.

We often dwell in our problem and spent our time thinking about it. We live in our past.

Apa salah aku?
Kenapa dia buat aku macam ni?
Kenapa aku yang diuji?
Pelbagai lagi persoalan menerjah pemikiran dan mengganggu emosi kita.

When we have done everything, but it still doesn't go the way we want it , just let it go and move on.

Life is full of choices. You can choose to be happy, you can choose to be miserable. If you have done all you can, but the result is not what you expected, may be it is not meant to be. So, let it go and move on. There must be 'hikmah' behind it.

credit to the owner...


8 comments:

  1. Kalau saya, silver lining nya ialah saya akan belajar sesuatu dari setiap yang terjadi walaupon susah nak let go.

    ReplyDelete
    Replies
    1. good for u dik... indeed, there must be reason behind everything kan...

      Delete
  2. cant help but sing that let it go line..hehe tapi memang betul, ssh nak lepaskan..kadang berkali-kali reason with myself. nak rationalize knp bnda tu jd etc etc.. in the end like u said pasti ada hikmah di sebaliknya~

    ReplyDelete
    Replies
    1. nana, memang dok terngiang-ngiang lagu tu masa menaip entry ni :-)

      Delete
  3. Let it go..let it go.. nak nyanyi je.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila...sila...bleh release tensen nyanyi ni :-)

      Delete
  4. kena belajar let it go

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah boleh... bak kata ustaz Amin, dunia untuk diuruskan, bukan untuk dirisaukan...

      Delete