Nuffnang Ads

Tuesday, January 26, 2016

Gula dalam Darah

This week, minggu ke empat on diet. Cemana so far? Ada la jugak sangkut2 nya... last week, I pose, so masa berbuka tu teringin sgt nasi, i mkn la dlm dua sudu. hehehhe... And then my BIL balik dr labuan, bawak coklat marshamellow sumer... huhuu... banyak gak la i telan...

Tak pe... minggu ni kita cuba semula. Smalam coti, so dan la buat yoga waktu pagi. Hari ni, kita plan nk exercise gak... jaga makan sume...inshaAllah...

But nak share perkembangan positive this week, gula dalam darah dah turun to 5.1 dari 6.3. Yeay! Suka sgt... dah tak borderline dah... so kena kipidap ni ;-)

Wish me all the best untuk istiqamah ya.... till then...

8 comments:

  1. syoknyer..

    kite jugak x start2 lg..

    sis PCOS ke? sbb terbaca pasal gula dalam darah tu... org kata yg ade poblem guna ni elok atkin..sbb x amek carbo gula ape sume tu kan..tp tu la..nepesu ni...nepesuuu...adehhh... bila la nak setatt hhiihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. i mild pcos. but memang susah nk turun berat because of insulin resistance tu. betul kata u, mmg low carb diet sesuai utk those yg pcos n diabetic. cuma i bukan la atkins betul... i just elak nasi, makanan bertepung and makanan manis2... buah i telan gak... hehehhe

      Delete
  2. wow gone back to 5.1! that is something!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... x sesia my sweat n tears... :-P

      Delete
  3. yeay! Kipidap..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah... (insert icon bulging arm) :-P

      Delete
  4. All the best!

    ReplyDelete