Nuffnang Ads

Thursday, June 11, 2015

Another Barang Lama

I rasa, i ni memang org yg cermat. Cewah! perasan la pulak... bukan cermat apa...cermat pada penggunaan barang. Mostly barang2 i pakai, memang tahan lama...

Dulu i dah citer pasal my calculator. Peneman i setiap kali exam, dari zaman uni sampai la masa last i amik exam. I still have the calculator. This year, dah 15 tahun usia calculator ni...

This time around, nak citer barang lama i kat opis pulop. Antaranya, my mug :-)

Mug Hijau yg setia bersama i
This mug dah bersama i since day 1 i keje. Cawan ni, originally one of my mum's tea set. I suka ngan mug ni, so i pon amik la jadik cawan i kat opis. Since my first day report duty on Dec 2003, sampai la sekarang ni... mana2 i kena transfer, i bawak skali mug ni. Dah 12 tahun dah mug ni ngan i... even lagi lama dari my hubby. hehehehe :-P

Mug putih kat belakang tu, my x-opismate (kak mala) yang bagi masa i nak pindah KL from kerteh. August 2008, so dah almost 7 years with me. Yang ni pon i bawak gak pi mana tempat i kena pindah. Jadik my stationary holder.

mouse pad special :-)

Mouse pad ni pon sama... i bawak kemana-mana tempat keje i kena transfer. Sebab mouse pad ni special, bleh letak gambar... (yes, tu gambar hari pernikahan i - saje tutup muka sbb i kan pemalu :-P). Mouse pad ni pon dah 12 tahun la kiranya ngan i...

So how about u? apa barang personal u kat opis/kat umah yg dah lama ngan u? Do share...I'm curious :-)

10 comments:

  1. Ada..ada.. memacam ada.
    Stapler. Calculator. Dari 1st day kerja.
    Pastu yg dari sekolah pun macam ada. Kena tgk balik kt rumah nanti. Hihi.
    Pastu kotak2 pun kite simpan. Tu yg melambak2 kat umah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa... lagi cermat dari i nih! heheheh...

      Delete
  2. saya pun cermat..hehe tapi someone said there's a very thin line between kedekut and cermat..haha tak kisah la, kalau barang elok y shud we buy a new one kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... ye la nana... memang betul pun... mcm kasut, i slalu belasah sampai x leh pakai. hehehe...

      Delete
  3. Wah..mungkin Nina boleh dikategorikan sebagai seorang yang setia..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... ada pernah terbaca, org yg x banyak koleksi kasut ni mmg jenis setia... heheheh :-)

      Delete
  4. cawan yg zana guna kat office ni memang dr mula kerja.. so dh 6 tahun la kiranya.. hehehe.. apa lagi eh, wallet.. zana jenis x suka tukar2 wallet.. sebab tu kalau beli, beli yg paling ok sbb xnak tukar2.. wallet CR yg ada kat zana ni dh 3tahun rasanya.. masih elok.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul zana...alah membeli, menang memakai :-)

      Delete
  5. saya ada! and ia adalah sebiji mug juga.. hadiah dari kawan, mug ni special sebab warna merah, mickey mouse siap timbul dari mug tu. pakai since 2007 kot.. memang kesayangan sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...mickey mouse lagik ;-) mesti comel mug tu...

      Delete