Nuffnang Ads

Saturday, December 01, 2012

Barang Lama

Tengah study...tetiba teringat... calculator yang saya pakai dah lama berbakti kepada saya...

Can u see the writing on it?

Saya beli calculator ni pada 17 Oktober 2000. Dah 12 tahun dah calculator ni... kalau anak - dah darjah enam! hehehehe... Actually this calculator was bought when i was in second year in university. Beli kat Wangsa Maju. Masa tu Carefour wangsa maju mmg tempat geng2 saya membeli belah stok makanan untuk kami masak di hostel. Macam2 la kami masak...masak pakai rice cooker je tau! heheheh....seronok bila ingat balik zaman2 belajar dulu.

Anyway, sejak dari dulu sampai skang seingat saya baru dua kali kot saya tukar bateri. Dan calculator ni lah menemi saya setiap kali saya masuk exam....dari dulu, sampai la exam yang akan datang nih... Skang nih sure dah kluar model lain. Kalau masa tahun 2000, ni la scientific calculator yang mmg mostly budak2 fakulti economy pakai calculator ni (be it bebudak akaun, business, or econ). Besar sungguh jasa calculator nih kat saya :-)

Apa barang zaman belajar dulu yang u all still simpan??

Till then. Nak sambung study.

8 comments:

  1. adaaaa ... aku ada simpan tin biskut yang sampai sekarang jadi tabung duit syiling aku.
    tapi aku takde dah calculator ni. tak tau missing kat mana

    all the best for the exam, dear! chaiyok2

    ReplyDelete
  2. i have too....

    ape2 pon mesti nk kira pki kalkulator ni ..hhaha
    pdhal setakat tolak tambah je...hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, same here... Tak pandai nk congak dh!

      Delete
  3. masa zaman sekolah, klu tertinggal mesti kena denda...aduiiyaii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... kena rotan ke nory?

      Delete
  4. huhu, caculter jenis ni yg pertama masuk dlm magkuk tandas masa abis paper last. time tu sebelum nk blk untuk kaknina punya kawin la.... tetiba ada kaitan pula..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Caner bleh masuk mangkuk tandas?? Eh, bukan hp ko masuk mangkuk tandas gak ker?? Huhuhuhu.....

      Delete