Nuffnang Ads

Monday, June 22, 2015

Kuih Raya

Tahun ni, rasanya i beli ja kuih raya. Tak dan nak buat. U all cemana? beli ka buat?

Talking about bei kuih raya ni, I have learnt my lesson last year. beli dr tempat yg x pernah beli, tak rasa pon kuih tu... akibatnya, after 3 months, ke tong sampah kuih2 tu sbb x laku. So this year, nak beli dari yg i betul2 kenal and yakin kesedapan kuih tu. And also, nak lebihkan kerepek2 dari kuih raya. Org x makan sgt kot kuih raya...

Antara kerepek yg wajib i ada masa raya ye lah kerepek bawang. Specifically, kerepek bawang Tok Teh sahaja. Ni bukan kerepek bawang biasa yg jual2 kat pasar. Ni special punya kerepek bawang. Sebab kerepek bawang ni memang cukup rasa bawang dan udangnya. Dah merata i rasa kerepek bawang, tapi x de kerepek bawang yang dapat challenge rasa kerepek bawang Tok Teh ni.



Kalau u all berminat, bleh contact Nia Foodie Inc @ 012-326 2526, the agent for kerepek bawang yg sedap ni. Selain dari kerepek bawang, agent ni ada jual kuih siput, crispy samosa (inti bilis) and also Super Kapit (ada perisa coklat dan peanut butter). Pon sedap2 gak...

Hari ni MDH keje malam... so berbuka sorang la nampaknya mlm ni... besar kemungkinan, kita perangat lauk lebih yg ada dlm peti ais ja... malas masak :-P

12 comments:

  1. I tahun ni berehat dr membuat kuih raya jugak. Nak bgi body betul2 rest before the procedure.

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok la tu MZ, memang penat uat kuih raya ni...

      Delete
  2. tak pernah buat kuih raya sebab takde oven...hahahaha
    acila tunjuk2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...aci je CA, i dah rasa buat kuih raya dulu, huhuhu...penat gila kalo nk buat sengsorang... baik la beli :-)

      Delete
  3. Sue suka rempeyek bilis lebih.. salu order dengan bekas student sue.. kejap je boleh abis sebalang sue makan.. hahah nak try laa kerepek bawang tok teh tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...rempeyek pon sodap!

      Delete
  4. I pon suka kerepek berbanding kueh. Tapi bila dah tinggal serdak masa tu lah berebut nak carik kueh raya kan. Kueh tart paling best! nyummm !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tart nenas yg yummy! memang best :-)

      Delete
  5. Tahun ni tak order n x buat kot.. pengalaman dari tahun2 lepas, last2 ke tong sampah juga.. hehe tapi kalau kerepek2 laju je.. So beli kerepek je la kot..Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerepek mmg cepat abis kan... sekali ngadap, abis sebekas...

      Delete
  6. Masih lagi bertahan dari order kuih raya tahun ni, walaupun sekarang ni dalam group whatsapp dah ramai yang forward tempahan kuih raya, siap beri rasa sample kuih raya before Ramadhan aritu. Niat hati tahun ni nak beli kerepek je.
    Along Yani pesan, kalau teringin nak makan kuih raya...apa kata makan kat rumah orang je? Hehehehhe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yani, selalunya kalo org datang umah n inform awal2, mesti kita nak masak2 gak kan...mcm x best jamu kuih raya ja. so kalo x dop kuih raya, ada kepek2 pon ok kan :-)

      Delete