Nuffnang Ads

Saturday, March 09, 2013

My Friday: Dating, Macaroon & Got shot!

Hahaha...tajuk tak buleh blah.... No I tak kena tembak ya.... Sila baca cerita hari jumaat i sehingga habis...

Hari Jumaat, penghulu segala hari. During lunch hour, ada 'dating' ngan kawan baik i masa kat uni dulu. Lama gila tak jumpa dia. Rasanya last masa sebelum I transfer keje di Terengganu (that was tahun 2002). Kiranya dah lebih 10 tahun tak jumpa. How did we met again? Luckily she didn't change her phone number. It was he birthday last 4th March and I wished her birthday. Excited dah lama x jumpa, we set a date yesterday @ KLCC.

At the same time, I pun set date dgn akak yg supply ubat (nak kena amik additional dose). Since nak kena bawak cooler beg yg gabak tu, I malas la nak bawa handbag I. Siap letak wallet dalam beg plastik so that wallet i tak basah kena ice pack dlm cooler beg tu. Gerak ke KLCC, terus jumpa akak supplier tu. Time nak bayar.... OMG!!!!! Only ice pack dalam beg tu. I tertinggal wallet I kat opis (which is 4 station away from KLCC LRT station). Adoi.... Nasib baik la akak tu kata x pe...dia bagi no akaun and i masukkn je duit dlm akaun tu. Tima Kasih la kak...so sorry... x perasan caner bleh tinggal wallet i. I naik LRT pakai kad TnG, which i letak siap2 kat I punya staff card holder yg sangkut kat leher.

Hari ni dalam sejarah... pi KLCC x bawak wallet... x de IC and x de duit... rupanya, lepas i masukkan wallet i dalam beg plastik, i letak wallet tu atas meja and pi pantry opis untuk amik cooler beg and ice pack yang i simpan dalam peti sejuk opis. Pastu bleh i menonong je pi KLCC terus. Huhuhuhu...

Lps jumpa akak tu, i pi jumpa my fren. Seronok sgt! Ida masih x berubah...masih mcm dulu. Cuma anak dah 3 orang. Baru sebulan balik dari maternity leave. Banyak yg kami catch up. Masa jumpa2 dia, terus je i kata kat dia yg wallet i tertinggal kt opis. Dia gelak je... and said "x pe, aku bawak wallet". Hahahaha... Nasib baik la Ida ni kawan baik I. X de la malu sgt... Niat nak belanja dia makan, end up, dia yang belanja i. Tak pe Ida, next time dating, it will be on me ya :-) Thanks so much for the lunch and the dating. Seronok dapat jumpa ko after 10 years :-)

Ida also gave me macaroon. Dia kata teringat yg i ni 'sweet tooth'. Tu yg dia beli tu. Hahahaha... Terharu i...she still remember my preference...

Macaroon yg Ida bagi
Masa amik gambar ni, kat parking lot, nak balik umah dah... Sblum bertolak balik tu, rasa la yg color pink tu. Ya Allah...serious sedap gila!


On d way balik umah....nampak jalan jam tu.... Apa lagi....

Belasah makan semua macaroon tu... Hahahaha....X sempat tunggu sampai umah.

My verdict, mmg sedap gila! Even lagi sedap dari macaroon Harrods yg kat KLCC tu. Filling dia sgt lembut and berperisa. Seriously.... sodap! Ni mmg sinful punya food nih... (sgt manis!). Sampai umah, teguk air kosong banyak2....

Sapa2 yg teringin, kedainya ada kat Jalan Imbi. Bleh click kat sini and tgk website dia.

That night, around 10 pm, time to take the additional shot. Like i said yesterday, this shot is to prevent the eggs from being released naturally before OPU procedure.

That is how the needle look like. Eh...bukan yg kepala kuning tu....Yang tu hanya guna untuk amik ubat dari dalam botol. Bila nak inject, I tukar pada kepala yg lebih kecik. Yg jarum ni, lebih kecik dari kepala oren tu. So, setakat ni mmg jarum kepala oren tu je la yang sakit bila nak cucuk. Until now i still cuak bila nak take stim injection tu.

Lepas took this injection, baring2 tgk TV. Around 10.30 mlm I dah ngantuk gila...x larat angkat mata. Dah a few days back ngantuk awal ni... I slalu pkol 11.30 baru tido. May be because of all the drugs... badan i dah penat. So, ikutkn je la mata tu.... Naik katil...zzzzzz.....

So that was my friday. Ni dah weekend. Have a nice weekend everyone :-)

14 comments:

  1. Anonymous11:51 pm

    Miss nya nk jumpa ida..if i m around boley join skali..hope boley join date in future..my sis pun bg try macaron lst week..huhu.so shewitttt..nk abih satu pun seksa..haha..takecare gurl..luv..FHD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah... mmg manis gila macaroon tu... x leh makan selalu, bahaya! Mmg plannya next date nak tunggu u and i available. Ida kata, once set, Whatsap je dia. InshaAllah....lepas I balik MC nanti ye :-) u 2 take care nan... enjoy hari2 terakhir MC u... hehehehe :-)

      Delete
  2. macarons manissssssssssssssssssssssss... pergh perghhh boleh lak awak jalan takde purse.. hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn...manissssss sgt.... tapi tu yg sedap tu... heheheh. Tu la... pecah rekod pi KLCC bawak kad touch n go je. hahahahha...

      Delete
  3. Ahkak tak paham la process ivf ni lagi, maknanye lepas OPu tu dah kira 2ww lah macam normal cycle tu? Ke macam mana? Hehehe. Maaflah soklaannnn begitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...lepas OPU, embrologist akan senyawakan ovum+sperm di makmal. Lepas dah bersenyawa, mana yg terselamat sampai hari ke 5 (i.e embrio dah jadi blastosis) akan dimasukkn semula ke dalam rahim. Proses yg ni dipanggil Embryo transfer a.k.a ET. ET ni sama je macam buat IUI. Except masukkan blastosis ke dalam rahim, instead of sperm kalo buat IUI. Lepas ET baru kira 2WW. X pe... bagus la bila x paham tanya...baru dapat belajar :-)

      Delete
  4. Anonymous6:25 pm

    Salam..i came across ur blog and seems like we are on the same boat here. Hyrosalphinges..i ade few things nak clarify dgn u if u dont mind sharing..can u give me ur email add? Thank you...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam n hi back anonym :-) my e mail: nina_afida@yahoo.com

      Delete
  5. errm..yang pasal injection tu
    sebelum ni doc ade brief kat sue, kalau setiap kali nak inject je kena gi hospital(setiap hari le kna berulang alik ke HKL) tapi maybe tu sbb HKL kot, maybe private boleh cucuk sndiri..

    Tpi x tau la kalau prosuder skang..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin la sue, but if still kena ulang alik hosp to take the shot, may be bleh kaw tim ngan doc untuk buat shot sendiri. Cuma berani x berani je la... I pun cuak everytime nk cucuk diri sendiri ni...jenuh dok motivasikn diri... Huhuhuh :-)

      Delete
  6. salam..tak taulah kalau Sal ader keberanian atau tidak untuk mencucuk tu...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Smg sal x perlu laluinya.... Apapun, what doesnt kill u will make u stronger :-)

      Delete
  7. wow...u inject sendiri ye??memang respect la...saya yang dah biasa inject untuk ambil darah pon tak berani nak inject diri sendiri...sebab penah masa nak buat iui dulu kene inject ubat ape ntah..dah tak ingat..sampai nak terbengkok jarum tu..last2 terus ke klinik untuk inject :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuak juga memula tu....but dah kena buat, buat je la... Huhuhuhu :-)

      Delete