Nuffnang Ads

Thursday, March 07, 2013

Alhamdulillah...

Alhamdulillah.... I'm so thankful to Allah. When I think about my life, rasanya lagi banyak kesenangan yg I alami berbanding dengan kesusahan dan ujian. Terima Kasih Ya Allah!!!

Today went for follow up with doctor on my progress. Selalunya I'll opt for early morning check up. Datang seawal-awal pagi, letak kad appointment kat counter and pegi lepak2 sambil breakfast sampai pkol 8.30 am. Usually I would be the first or second person yang jumpa doctor bila i dtg awal2 pagi tu. However, since hospital dah ada new procedure, kena buat appointment at least 3 days earlier. And since I buat appointment lambat, I was advised to come on late morning so that I x perlu tunggu lama coz diorang can only retrieve my file when I came and register. Around 10 am kluar opis, sampai hospital dlm 10.15 am (opis n hospital dah dekat). But Innalillah... punya ramai orang and i dok pusing2 cari parking. I rasa dekat 3 kali I pusing tingkat B2 and B3 mencari parking. Hampir putus asa and nak stress dah... so i baca doa ni berulang kali:

Rabbi Yassir Wala Tu'assir Ya Karim

Alhamdulillah, tak lama lepas tu, dapat parking, dekat sangat dengan lif. Then, pi ke bilik doktor, berdoa supaya tak tunggu lama. Lagi sekali doa ini dipanjatkan. After waiting for 3 patient, dah sampai giliran I. Again alhamdulillah....

Doc scanned (TVS) my ovaries and we have identified around 5 potential eggs on my lefty and 2 on my right. Will continue to take the shot until next week. This is to let my righty to catch up with lefty. Hopefully by the OPU time, my righty would do me proud :-) Starting tomorrow night tambah satu lagi shot untuk menghalang telur dari mature. Terima Kasih ya Allah... kerana memudahkan urusanku.

Next appointment would be next monday. To confirm the OPU date. 

Rabbi Yassir Wala Tu'assir Ya Karim

p/s: Tengah merancang aktiviti untuk 2WW. Any idea? Pls do share yer :-)

25 comments:

  1. Hm..nak suggest apa ya utk activity 2ww..baca buku -- motivation, or the law of attraction (like the secret, the power, or the magic), and baking maybe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear, mmg nk kena catch up on reading.... Lama x pegang buku :-)

      Delete
  2. Assalam.. GoodLuck yer.. Semoga semua dipermudahkan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.... Tq carmello, smg makbul doa u :-)

      Delete
  3. Anonymous4:01 pm

    Bykkan solat dhuha n amalkan doa nabi zakaria... InsyaAllah
    Nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitely will do this. Thanks Nor :-)

      Delete
  4. Alhamdulillah.. aktiviti 2ww? relaks2 santai jelah. makan kismis dan minum air madu suam setiap pagi dan malam

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah will do, i read in the internet that kalo bleh mkn makanan yg bersifat panas so that rahim x sejuk.

      Delete
  5. amin...semoga segala urusan kita didunia ini dipermudahkan..

    ReplyDelete
  6. semoga berjaya sis..ya Allah kurniakan rezeki untuk kakak gigi manis ye..amin =)

    p/s : can u please share ur way to lose weight..ke dah pernah share?..takut termiss entry tu ke..thank u in advance!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah, nanti akak buat entry pasal ni ye... TQ for your doa Nana :-)

      Delete
  7. semoga Allah permudahkan jalan kawanku ini... Semoga usahanya diterima dan berila sinar kepadanya yaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ for your doa Mira, really appreciate it :-)

      Delete
  8. Semoga dipermudahkan proses Sweet Tooth ye....seronok bila baca entry ni, can feel your happiness!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Yani, Amin doa u... Am trying to be 'cautiously positive'. InshaAllah, akan cuba to be sentiasa happy dalam melalui proses2 IVF ni. Doa kawan2 semua yang keep me going strong :-) TQ so much!

      Delete
  9. ermmm bila baca progress sweeth ni saya rase cam tak sabar plak... heee..

    tapi still blum buat decision, byk perkara nak amik kira skang ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. X pe sue, InshaAllah akn smpai masa yg sesuai nnti, smg Allah permudahkn usaha sue :-)

      Delete
  10. semoga dipermudahkan usaha sweet okk.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.... Terima kasih anna

      Delete
  11. Semoga semua usaha mendatangkan berita gembira utk u & husband. InshaaAllah :)

    ReplyDelete
  12. Nice nice nice!! Semoga dipermudahkan semuanya ye ahkak. Kite pulak tak sabar nak tunggu. Chillex bebanyak nnt masa 2ww hehe :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Sash... InshaAllah esok akak start chillex :-) saje amik cuti awal sehari sblum OPU. nak berehat puas2...

      Delete
  13. rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
    email; lovidoobidoo@gmail.com
    blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
    sms:puan nor 0122723104

    ReplyDelete