Nuffnang Ads

Thursday, March 31, 2016

Ketip Kuku

Pernah tak jadi kat u all, bila nak ketip kuku, kuku kita tu bersepah2 terbang ke sana sini? Jenuh la kita mengutip semua cebisan kuku tu kan... Maklumla, kuku tu kan keras, bila kita ketip... Berdesup dia terbang ke tempat lain, walaupun kita dah ada bekas tadahan nk kumpul cebisan kuku tu.

I ada tips nk share ngan u all cara mudah nak elakkan kuku kita bersepah sepah. Mungkin ramai juga yang dah tahu... Tapi x pe la kan :-)

Buat cam ni :-)

Ini cara i... Tampalkan pita pelekat kat bahagian tepi pengetip kuku tu. Selain dari mengelakkan cebisan kuku berterbangan, cebisan kuku boleh melekat pada pita tu, lebih mudah u nak buang kuku tu kan :-)

Selain dari itu, kalau nak potong kuku sebaiknya selepas u mandi. Sebab waktu tu kuku dah lembut sikit kena air. Or u boleh rendamkan jari dlm air utk lembutkn kuku...

Selamat mencuba :-)

10 comments:

  1. bagus..bagus.. tapi now dah ada prob nak ketip kuku kaki.. acena? heheeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha... Now dh time nk manja2 mintak ur hubby potongkn reen :-)

      Delete
  2. wahh..tak pernah tahu pun cara ni..bgus2 bole try pasni..thanks for sharing sweett ;)

    ReplyDelete
  3. Haaa...tips ketip kuku lepas mandi memang berkesan....lembut je...kalau tak, melantun2 time ketip sebab keras naw2.

    ReplyDelete
  4. assalam..

    wahh..ade cara baru yer..blh try nih..ehehehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, sila... Sila... :-)

      Delete
  5. Huwaaa baru tauuuu T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...x pa, bleh try lepas ni dik :-)

      Delete