Nuffnang Ads

Tuesday, March 29, 2016

25 perkara yg membuatkn saya gembira :-)

I telah di tag oleh NANA untuk list kan 25 perkara yg membuatkan i happy....


So, not in any order... here goes my list;

  1. I'm happy bila dapat makan coklat or any food that i like. Since I dah start diet ni, nikmat dia lain macam bila dapat mkn my fav food yg manis2 tu... hehehhe...
  2. I'm happy when i realised what a good husband I have ;-) He is the best for me.
  3. I'm happy with my job. 
  4. 4. I'm happy that i dapat gubah hantaran for my BIL yang nk kawin minggu ni. I like doing this.
  5. I'm happy bila dapat berkumpul ramai2 adik beradik and family i, either belah i or my husband.
  6. I'm happy that I have good and loving friends that surrounds me.
  7. I'm happy bila dapat cuba adventurous thing :-) (including mencuba makanan baru. hahaha...makan ja ingat...). Tapi dah tua2 ni, tak dapat la peluang nak buat benda2 tu lagi. I'd love nak buat bungee jumping... hahahah...
  8. I'm happy bila dapat habiskan baca buku cerita and having me time
  9. I'm happy bila dapat melawat tempat 2 menarik. Seronok dapat luaskan pemandangan... tempat paling i teringin nak pi...Palestine & Masjidil Aqsa.
  10. I'm happy when i got nice surprises, especially from my husband :-) (hint...hint..Pls take note abang... ahahaha).
  11. I'm happy when i can watch good movies. 
  12. I'm happy bila dapat loose weight.... macam x caya boleh turun gak berat nih... hahahaha...
  13. I'm happy bila i masak, makanan i tu dihabiskan sampai licin pinggan! 
  14. I'm happy bila dapat cuba resepi baru and menjadi pulak tu!
  15. I'm happy watching my husband smiling and laughing and happy.
  16. I'm happy when i can pleased my parent.
  17. I gembira bila dapat exercise. Sebab i ni liat nak exercise. Kalau dapat buat tu memang satu achievement!
  18. Keluar berdua, jalan pegang tangan ngan my hubby pun boleh buat i gembira...walaupun x beli apa2... window sopping je... heheheh...
  19. Dapat tidur yg cukup pun boleh buat i happy :-) ehhehehe...
  20. I'm happy bila pokok yg i tanam hidup! hahaha (nampak nau tangan 'panas')
  21. I'm happy when i listen to good song and singing along in my car, dalam perjalanan pergi dan pulang dari kerja. 
  22. I'm happy bila my husband layankan ja i menyanyi dalam kereta dgn sore yg ala2 panggil hujan nih :-P
  23. I'm happy when my task/job (at work) is completed in timely manner. Lega....
  24. I'm happy that i made my decision to pursue accounting instead of law for my tertiary education. It had indirectly shape my life to what I'm today :-)
  25. And I'm happy that i finish listing 25 things that make me happy. fuh!  

Hahahha... done. Amacam, ada tak yg sama ngan u all?

So, according to nana, i kena tag 5 blogger untuk buat list ni... U all yg kena tag ni, silalah tepek banner kat atas tu di your enty, and after that tag another 5 blogger. hehehehe....

Orait... i nak tag;

2. SL

But if the rest of u nak buat list ni, be my guest :-) 
Selamat menyenaraikan 25 things that make u happy :-)

Till then...


p/s: There are really a lot of things that I'm happy about in my life... And i realised, my life is so Blessed! Alhamdulillah....

8 comments:

  1. Ala... Akak kena tag jugak ke? Hehe.. Tunggu!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....silakan kak ;-)

      Delete
  2. Alamak....sampai 2 orang tagged Yani pasal tajuk ni. Buat masa ni tengah busy dengan kerja pejabat...x boleh mengadap lama2 pc....ada masa Yani tengok balik eh....;)

    ReplyDelete
  3. tq kak ST..nana pun happy bc list of things that make u happy..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nana...ada gak bahan nk buat entry nih :-P

      Delete
  4. can't wait for ur entry :-)

    ReplyDelete