Nuffnang Ads

Thursday, March 24, 2016

Kenangan/Moment Paling Significant di Tempat Keje.

Sepanjang kita hidup ni, mesti macam2 kita dah lalui kan? Today, I specifically nak cerita pasal pengalaman atau moment yg paling significant dalam hidup i berkaitan dengan tempat kerja ni...

Significant sebab apa? Sebab itu lah titik perubahan dalam hidup I.

Semalam dapat berita, company tempat i and My Dear Hubby keje 8 tahun dulu akan ditutup pada 1 April ni, officially.

Perasaan bercampur baur. I kat company tu dulu selama 6 tahun, sebelum I and MDH di pindahkan ke anak syarikat lain. MDH lagi lama di company tu dari i. Macam2 i belajar kat situ. Professionally and personally. Pengalaman yang mematangkan hidup dan menjadi basis dalam career i.

Kawan2 satu department i, kami memang sangat rapat with each other. And sepanjang i kerja selama lebih 13 tahun ni, x de kawan2 opis yg serapat mcm di company lama tu. Sampai sekarang kami contact each other, siap ada group wassap lagi... heheheh...

Cuma yg paling significant dan paling menyentuh hati, tiada sudah la mercu tanda tempat i bertemu my dear hubby. Tempat di mana lakaran kehidupan i berubah menjadi seorang isteri. I was so grateful that Allah takdirkan kerjaya i bermula di sana. Sebab dari situ lah i bertemu jodoh i...

1 April ini, officially company tu akan ditutup.
1 April ni, officially our 12th Wedding Anniversary....
Kenangan itu akan selamanya tersemat di hati...

p/s: Do u have significant moment in relation to your work place? Do share :-)

10 comments:

  1. kak nina, sama lah kita. bertemu jodoh dekat previous company. company lama still bertahan sampai skang. now company baru pun dekat2 dengan company lama. so everytime lalu, memang teringat la zaman ngorat2 dulu. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...kan... kenangan tu :-)

      Delete
  2. saya put rapat juga dengan kawan-kawan office. kawan makan, gosip, shopping, etc. best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best kalo kawan opis jenis yg sekepala ngan kita kan...

      Delete
  3. ST, lain macam bunyinya.... transfer ke tempat lain ke?
    Saya pun tak tau nasib lagini.

    apa2 pun, good luck kat tempat baru. mana tahu tetiba same department (walaupun tak mungkin) kikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. u upstream ke? i downstream, so far nothing much change. Yg i cerita tu company lama i dulu sebelum i transfer ke KL.

      Delete
  4. kebetulan yg menarik. hihi.
    Eh. Sama kita ya. Bertemu jodoh dgn rakan seopis. Hihi.

    ReplyDelete
  5. alamak banyak komen yang jumpa jodoh kawan seoffice. saya pun kena buka mata besar-besar kat office nie. manetau. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.... sila buka mata besar2 ya ;-)

      Delete