Nuffnang Ads

Wednesday, December 23, 2015

Selamat Bercuti

Time-time skang nih adalah waktu yg seronok nak pi and balik keje. X dak la jalan pack sangat ngan kereta sebab ramai yg ambil kesempatan bercuti bersempena musim cuti di bulan december ni.

I am too. Semalam I decided maleh sgt nak pi keje, so amik coti hari ni. Minggu ni pack ngan plan nak jalan ke arah timur dan ke selatan. Hubby ada program di raub on 24th and 25th, so i follow. And my family ada gathering di Melaka on 26th and 27th. Memanfaatkan sebaiknya cuti 4 hari :-)

But today, is our 'outing day'. Pagi around 11 am, kluar pi kedai spek. Hehehe... dah 2 years x ganti cermin and 4 years x ganti frame. So rasa macam ok la nak ganti spec baru. Alhamdulillah, power turun. suka i :-). MDH pun buat spec gak (org tu rabun dokek :-P). Masa hubby test mata, i dok try2 spec yg ada kt kedai tu. siap amik gambo selfie lagik (buruk perangai! - buat mcm kedai sendiri eh... pasal x dok customer lain, kami ja).

After that, pi lak Mitsui Outlet. Saje nk pi window shopping n jalan2 tgk tempat tu. But honestly, bukan tempat i nak shopping kot. Setakat price tag yg dilihat, price sume not within my shopping range. kehkehkeh... Kami x pi foodcourt, so x leh nk komen price makanan kat situ. But lalu depan 1 restaurant ni, set lemak tempoyak patin is rm30. huhuhuhu.... ok, kita makan kat tempat lain la...

Then hubby bawak i pi makan kat 'Gulai Omak Den' di Nilai. We choose masak lemak ikan keli salai, sambal sotong petai and sayur kangkung tumis. FYI, air sirap is free flow kat sini. So kalo x nak order air, bleh minum air sirap and air kosong secara free. But kami order air apple asam boi and teh o jugak. heheheh...

i x amik gambar sbb bateri phone i abih (masa untuk ganti yg baru??? heheheh), This is image from google.

Seriously, memang sedap betui masak lemak and sambal tumis sotong petai tu. Makan dgn nasi putih and sambal belacan... perghhh!!!! x sedar abis sepinggan nasik. kehkehkeh...

sapa2 nak pi, bleh google ja Gulai Omak den Nilai. Makanan kat sini simple, yet very delicious :-)

and hari ni memang tutup dapur. malam, hubby nak makan pizza. OK, kalo mcm ni gayanya, tahun depan je la i start diet balik :-P kikikiki...

OK u alls... have a Blast long weekend minggu ni. Sapa2 yg nak pi mana, berhati hati di jalan raya. Dan sila jangan guna lorong kecemasan, kalau anda x de kecemasan ya :-)

Till then.



12 comments:

  1. happy weekend. ida pun ke Melaka. balik kg weehoooo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok balik kg! Hati2 memandu ida :-)

      Delete
  2. Selamat bercuti kak, nampaknya kita sama. 26 dengan 27 hb cuti2 kat melaka.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh... Enjoy ur holiday dik :-)

      Delete
  3. Orang Melaka sendiri x berani nak berjalan-jalan di Melaka time-time cuti panjang mcm ni...menjerat diri namanyer...huhu..tepu jammed sana sini, lg best duduk rumah dari peningkan kepala bersesak-sesak kat Melaka...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe... Kwn i yg dok melaka pun ckp cm tu yani. Tp kitorang x plan nk jalan2 memana. Just duk kt homestay n buat bbq n mandi pool ja. Chillex time with family :-)

      Delete
  4. selamat bercuti sweet tooth ;)

    ReplyDelete
  5. seronokkk kak cuti seminggu ni hehehe...sedap betul makanan kampong cmtu mmg boleh bertambah2 makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya lah shida, mmg enjoy coti :-)

      Delete
  6. Assalam sis, apa tips ye nak bagi power spec turun? Ingat nak pergi buat spec baru juga tapi takut nak pegi. Takut power spec naik lagi..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai NFAM, i pon x sure apa yg menyebabkan power turun. But the optometris said because i dah semakin berumur, so power boleh jadi turun.

      Delete