Nuffnang Ads

Thursday, December 10, 2015

I Nina

Yes, my nick name is Nina. That is the name yg my family panggil. Kadang2, they shorten it further to Nin. My close friends pun panggil i Nina or Nin. Skang ni even dah keje, i lagi senang suh org panggil i nina/Puan Nina. Sebab my full name panjang and susah sikit nak sebutnya (the first half yg org slalu kompius. Tapi x payah la tulih kat sini, sbb rasanya i sorang ja kat Malaysia ni nama gitu :-P kang dah x anonymous... heheheh).

One day, i pi training. And after i introduce myself using my full name, i said 'Boleh panggil I Nina.'

And the trainer called me 'Ainina' the whole day....kehkehkeh... New Name :-)

p/s: ST is my pen name in this blog. Sebab i suka makan manisan, sweets, coklat dan yg sewaktu dengannya... bukan sebab gigi i cantik :-P




14 comments:

  1. comeynya, ainina. ekekek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kehkehkeh... Kelakar kan :-)

      Delete
  2. Replies
    1. Hi aireen... Hehehe (eh, sedap tu nama aireen)

      Delete
  3. hi Sis Ainina..

    ekekeke

    ReplyDelete
  4. Nak hie juga la...."Hie Kak Ainina!"...huhu...

    P/s : Dulu cikgu/lect non muslim kalau pronounce nama Yani mesti sebut Ida tu mcm ni..."Aida"...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... Aida tu sebutan omputeh :-)

      Delete
  5. comelnya dapat nama baru.. "hai, boleh panggil 'aizura'" :)

    ReplyDelete
  6. Nina..kekekeke..mmg itulah panggilan sejak dua dekad yang lalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu... Dua dekat dah eh....

      Delete
  7. sama dgn i masa perkenalkan diri kat matrikulasi dulu.. panggil saya err.. qi lah..
    err (bunyi mcm A) Qi lah = Aqilah. mmg nama i pun

    tapi throughout the 1 year kawan kelas ada yg panggil Aqi, Qi, Qil, Aqil

    sebenarnya nak soh diorg panggil qi.. heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... Seb baik mmg nama betul :-)

      Delete